Kis keret – nagy jelentőséggel
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

- Összefoglaló, 2021. január 7.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Kis keret – nagy jelentőséggel

2020. december 19. 12:00:26  nyomtatási kép


 

Ulbert Sándor: a kis kérések teljesítései is javítják a lakosság életminőségét  

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. december 19., szombat – Apró, de a lakossági igényeket folyamatosan figyelemmel tartva az emberek számára fontos igényeket tudunk kielégíteni az egy-egy öt millió forintos képviselői keretből – mondta évértékelőjében Ulbert Sándor, a gazdasági bizottság elnöke, a II. számú választókerület képviselője, szombaton.

 

- A lassan, a hátunk mögött maradó évben is ilyen teljesítések voltak – húzta alá az egyéni képviselői keret idei felhasználásról Ulbert Sándor. Tájékoztatása szerint a Rákóczi utcában a járdafelújítás régi igény volt, a régi SZTK épület környékén ez már teljesült, de még ugyan ennek a keretnek a terhére az utca másik oldalán is folytatják a munkát.

 

A terjedelmes felsorolást azzal folytatta, hogy a Rózsa utcában egy vízátfolyást rendeztek egy udvaron, a Váczi Mihály tömbbelsőnél egy sövény vettek ki a játszótérnél a gyerekek védelmében, a Báthory utcán csapadékvíz elvezetést oldották meg, a Vörösmarty utcában egy növényszakasz cseréjét végezték el, a Táncsics utcában a világítás javítására volt igény. – A Síksoron a parkolóra volt panasz, a közlekedés biztonság érdekében például fekvőrendőrt helyeztünk ki – tette még hozzá a képviselő.  

 

Ulbert Sándor aláhúzta: a számos igény kielégítése nyilván azonnal nem lehetséges, de a rendezési elve az, hogy először a nagyobb közösségek érdekeit kell figyelembe venni, de van olyan eset is, amikor csak egy, vagy két családi ház érdekét is látni kell. - Gyakran járom a körzetet, emberekkel való találkozások alkalmával elmondják a gondjaikat, így gyűlnek a feladatok – magyarázta.

  

A gazdasági bizottság elnökeként kitért arra is, hogy az önkormányzat hasonló elveket követ, amikor a sorrendekről dönt. Így kerül sor januárban a Szentháromság tér rekonstrukciójára is, és ez a terület a iskolás gyerekek miatt fontos.

De a külső városrészekre is gondolva, jelentősége van annak is, hogy például Gyapán legyen közösségi ház – fogalmazott Ulbert Sándor.

 

Kitért arra is, hogy a mostani járványhelyzetben ugyan nem tart ülést a testület, de Szabó Péter döntései csak látszólag egyszemélyesek, mert a háttérben képviselő-testületi közösségi munka folyik, rendszeresen tartanak konzultációt.

- Vagyis polgármester nem hoz olyan döntéseket, amelyeket nem beszél meg testület tagjaival - erősítette meg.

 

Képünk: Ulbert Sándor a Rákóczi utcában, a járdafelújítás helyszínén. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű