Célba ért a közel hét tonna Tolna megyei segélyszállítmány
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

- Összefoglaló, 2021. január 7.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Célba ért a közel hét tonna Tolna megyei segélyszállítmány

2021. január 05. 19:38:50  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Szekszárd, 2021. január 5., kedd – Nehéz körülmények között, de sikerült célba juttatni a Tolna megyei adományokat – erről a Nestor Sped Autókereskedés ügyvezetője számolt be a Paks-Press Hírügynökség érdeklődésére, kedden.

 

Tolna megye számos településéről, Szekszárdról, Kölesdről, Medináról, Bonyhádról, Paksról érkezett adományokat gyűjtötték össze a cég telephelyén. Hat furgonnal és két utánfutóval szállították ki a mintegy hét tonna összsúlyú csomagokat, többek között tartós élelmiszereket, meleg ruhákat, burgonyát, ivóvizet, műszaki cikkeket. A Tolna megyei segélyszállító gépkocsikaraván elsőként Sziszak felé vette az útját.

 

- Horvátországban a földrengést szenvedett területeken, számos helyen összedőlt házat találtunk, azonban földrengés okozta károkat felerősítette, hogy az épületek amúgy is gyenge állapotban voltak – mondta el Müller Zoltán, aki cégének közel tíz embere segített a szállítmány célba juttatásában.

 

A Tolna megyéből érkezett adományokat harminc ember, két órán keresztül pakolta ki. Egy részét egy sziszaki iskolában helyezték el és a szétosztásban segédkező horvát csoportra bízták, míg másik részét maguk szállították a falvakban lakó emberekhez.

 

– Egy családhoz mentünk, ahol egy anyuka három gyerekkel fogadott bennünket, fehérneműket, édességeket, hősugárzót adtunk nekik, mert fűteni nem tudnak a romos épületben – mondta el Müller Zoltán. Hozzátette, a sérült településeken az emberek nem tudtak fűteni, fóliasátorban vannak, ott a tűz mellett melegednek. Egy család például már három napja lakott egy autóban.  Ideiglenes szállásokat alakítanak ki, valamint lakókocsikat hoznak fel a tengerpartról, vannak, akik a rokonokhoz költöztek – számolt be az ott tapasztaltakról a szekszárdi ügyvezető.

 

Nagy mennyiségű adomány érkezett, a helyi önkéntesek egyelőre azon fáradoznak, hogy minél hamarabb szétosztják a csomagokat – sajnos kevés az önkéntes is – fűzte hozzá.

– Amit mi láttunk és ahová eljutottunk, az adományok jó helyre kerültek és nagyon hálásak voltak az emberek.

 

- Most már majd az újjáépítésen kell majd gondolkozni, itt a tél, de az már egy másik történet, hiszen ahhoz emberek és építőanyag szükséges és ki kell dolgozni annak is az anyagi és adminisztratív feltételeit, magyar és horvát részről egyaránt – tette hozzá Müller Zoltán. +++

 

Képünk: Megpakolt furgonok és a szállítók indulás előtt a Nestor Sped Autókereskedés szekszárdi telephelyén, 2021. január 2-án, az esti órákban. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű