Turisztikai fejlesztések Dunakömlődön
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

- Összefoglaló, 2021. január 7.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Turisztikai fejlesztések Dunakömlődön

2021. január 07. 14:48:50  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. január 7.- csütörtök - Szabó Péter polgármester és Kiszli László, a Soltút Kft. ügyvezetője a Dunakömlődön megvalósuló turisztikai fejlesztések részleteiről tájékoztattak és szerződéseket írtak alá csütörtökön.

 

A Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány vezette konzorcium, amelynek tagja Paks Város Önkormányzata is -, a 2018-ban pályázaton turizmusfejlesztésre 293.170.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A Széchenyi 2020 programban a Paksra jutó támogatás összege meghaladja a harminchat millió foritot. A „Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomag” a térségi kerékpáros fejlesztést kívánják erősíteni. A program keretében a négy településen turisztikai, ökológiai és műemlékvédelmi beruházások valósulhatnak meg.

 

Paks Város Önkormányzata a Dunakömlődön található Lussonium fejlesztésére, a Madocsai Önkormányzat a Duna part fejlesztésére, Dunaföldvár a KRESZ park felújítására és kisebb turisztikai beruházásokra, Bölcskén a Bölcskei Haladás Alapítvány sonkaérlelő és bormúzeum kialakítására, a Tudással a Jövőért Alapítvány pedig a Szentandrás pusztán található, a Katolikus Egyház tulajdonát képező Jézus Szíve kápolna felújítására, valamint a kastély parkjában kelta emlékhely felújítására pályázott.

 

A paksi projektelem vonatkozásában közbeszerzési eljárás keretében két részajánlati körben választották ki a kivitelezőt. Az eljárás során mindkét részajánlati körben legjobb ajánlatot adó "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft-vel a mai napon írták alá a szerződéseket, a befejezési határidő 2021. június 30.

 

Az egyik szerződés a Béke utcában a MiniCOOP áruház mellett egy kerékpáros pihenő kialakításáról, a másik a Lussonium területén kialakítandó római játszótér és fűszerkert létrehozásáról rendelkezik.

 

Mint elhangzott, a kerékpárral idelátogató turisták, akik lent megpihenhetnek, letehetik a bicikliket és fölsétálhatnak Lussoniumba, ahol a fejlesztésnek köszönhetően már több időt tudnak eltölteni.

A projekt része egy római játszótér kialakítása, ahol egyedi - római kort idéző – játszóelemeket telepítenek, kiegészítve egy római fűszerkerttel, öntözőrendszerrel, térvilágítással és ivókúttal. +++

x

Paksi Atomerőmű