Évértékelő - újévköszöntő
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. július 28.

- Tájékoztató a Szent István Napokról és a Város Napjáról

- A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja

- Összefoglaló, 2021. július 26.

- Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

- Pupp Réka ötödik cselgáncsban

- Összefoglaló, 2021. július 23.

- Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve

- Összefoglaló, 2021. július 21.

- Összefoglaló, 2021. július 19.

- Hétvégi programkínálat Pakson - összefoglaló

- Összefoglaló, 2021. július 15.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Évértékelő - újévköszöntő

2021. január 10. 18:31:22  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. január 10., vasárnap – Az összefogás erejével képesek voltunk erősek maradni, áldozatokat hozni és az elszenvedett emberi és anyagi veszteségek ellenére a város fejlődött, beruházások, fejlesztések valósultak meg, mind a települési rekonstrukciók, felújítások mind a közösségi közlekedés területén - mondta Szabó Péter polgármester évértékelő beszédében, vasárnap.

 

Szabó Péter felidézte, hagyomány városunkban, hogy számot vetünk a mögöttünk álló évről. - 2020 soha nem látott év volt, át kellett értékelni az életünket, összefogtunk azért, hogy együtt győzzünk le gondokat – fogalmazott. Emlékeztetett, hogy 125 millió forintot és emberi erőforrásokat fordított a város a járvány elleni védekezésre, ebben védőfelszerelésekre, fertőtlenítésre, tesztek elkészítésére.

Kitért arra is, hogy tavaly a gazdasági intézkedések kiterjedtek az élet- és a közösségek védelmére.

Súlyos veszteségként szólt arról a tényről, hogy a koronavírus betegség miatt elhunytak paksiak is.

 

A város a súlyos gondok ellenére fejlődött – szögezte le. Beruházások, fejlesztések valósultak meg. Elkészült a Kurcsatov utcai rekonstrukció, a Kömlődi utca, a Pákolitz utca első üteme és befejeződött a Búzavirág és a Vácika utca rekonstrukciója és a Liget utca felújítása is elkészült – sorolta Szabó Péter. 

– A családok helyben tartására is figyelemmel a Kápolna utcai bölcsődében már januárban elkezdték a felújítást. A lakótelep központi park megújítása a legnagyobb munka volt tavaly, a tíz, új elektromos busz jelenti a közlekedés megújítását, amelyekkel új területeket vonnak be a helyi közlekedés igényeinek kiszolgálására – mondta el a polgármester.

 

Az újesztendőben az egyik legnagyobb beruházás a főutca felújításának folytatásaként megkezdődik a tervezés, egy régóta várt adósság törlesztéseként már elkezdik az ebrendészeti telep építését, valamint a helyi közlekedési rekonstrukció következő állomásaként - az elektromos buszjárműtelep megvalósítását is.

 

Szabó Péter újévi beszédében köszönetet mondott a város intézményi dolgozóinak és partnereinek, külön említve Süli János minisztert, a PIP Nonprofit Kft-t és az MVM Paksi Atomerőműt is. +++

 

Fotó: Szabó Péter FB oldala. 

x

Paksi Atomerőmű