Országos oltási program-tájékoztató Szekszárdon
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

- Az ünnepnapokon is oltanak Pakson

- Használt sütőolaj begyűjtő rendszer épül ki Pakson

- Összefoglaló, 2021. március 31.

- Összefoglaló, 2021. március 30.

- Összefoglaló, 2021. március 29.

- Összefoglaló, 2021. március 26.

- Összefoglaló, 2021. március 25.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Országos oltási program-tájékoztató Szekszárdon

2021. február 03. 21:53:01  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Szekszárd, 2021. február 3., szerda – Ezen a héten megkezdődik a legidősebbek és a hatvan év feletti krónikus betegek oltása. Ebbe a háziorvosokat is bevonják, ha olyan mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre, akkor lehetséges a tömeges, akár egymillió ember beoltása is. Ehhez kérik a Megyei Oltási Munkacsoport segítségét – mondta az Operatív Törzs oltási munkacsoportjának vezetője, Szekszárdon.

 

Dr. György István államtitkár a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport ülése előtt újságíróknak elmondta, országosan ötezer felnőtt házi orvosi praxis van, a vakcinák mennyiségét is figyelembe véve arra van lehetőség, hogy 1080 praxisba egy-egy ampulla Moderna vakcinát juttassanak el, ez tíz fő beoltására alkalmas. - Valamennyi háziorvosi praxistól azt kértük, hogy hat-hat főt jelöljenek ki, őket a megyei, vagy városi kórházban oltsák be. - Így negyvenezer ember oltását tudjuk végrehajtani – fogalmazott.

 

Az államtitkár a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport értekezletén az oltási terv aktuális változatát ismertetve arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi helyzetben miként alkalmazkodnak az oltási tervhez, vagy a tömeges oltási akciót miként szervezik meg. Ebben a megyei oltási munkacsoport segítségét is kérik.  

 

Dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott az újságíróknak elmondta, hogy a háziorvosok már oltottak a szociális otthonokban idős embereket, részt vettek a szervezésben. Tolna megye 123 körzetében a nyolcvankét évesek korosztályában tettek oltási javaslatot. Megerősítette, hogy minden második, befejező oltás is biztosított.

 

Képünk: Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, az Operatív Törzs oltási munkacsoport vezetőjének tájékoztatója a szekszárdi Vármegyeházán, 2021. február 3-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

x

Paksi Atomerőmű