Összefoglaló, 2021. február 9.
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. február 9.

2021. február 09. 21:15:01  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

Egészségügy-Járvány

Ma nem voltak jó hírek járványügyben

(PAKS-PRESS) 2021. február 9. –  Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a friss járványügyi adatokat. Nőtt a kórházban ápoltak száma: 3792 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen. Körülöttünk is számos országban több helyen harmadik hullámról beszélnek.

- Azt észlelem, hogy a 2. hullám lefelé menő fázisa megtorpant Magyarországon. Sok szám tekintetében nem csökkennek tovább az adatok, ami némi aggodalomra ad okot – mondta.

Azt is közölte, hogy a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának a koncentrációja emelkedett.

A brit mutáns virus kapcsán az esetek felében nem találtak utazási előzményt, tehát a közösségi terjedése elindult. Kérdésre válaszolva Müller Cecilia elmondta, hogy Magyarországon a vírus mutációit nyomon követik. Eddig 24 esetben mutattak ki brit mutánst, az afrikai és brazil variációt eddig nem találták meg. 85 410 adag Pfizer vakcina érkezett ma Magyarországra.

Modernából a várakozások szerint csütörtökön, 21 600 adag érkezik. +++

 

Érettségi: az írásbeli és a szóbeli vizsgákat megtartják

(PAKS-PRESS) 2021. február 9. –  A korábbi gyakorlat mellett mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsga levezényelhető, a korábbi tapasztalat alapján az érettségi biztonságosan megtartható. A segítő konzultációk és felkészítők a járványügyi szabályok betartásával elvégezhető.

- A középiskolákban március 1-jéig a digitális tanrend folytatódik - közölte az operatív törzs mai tájékoztatóján Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár. +++

 

Gazdaság

Zöldülhet a közösségi közlekedés több állami vállalat együttműködésével

(PAKS-PRESS) 2021. február 9. –  Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztésére Mobiliti Volánbusz Kft. néven közös vállalatot alapított az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. és a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt. A Mobiliti Volánbusz Kft. A Zöld Busz Program keretében elérhető pályázati támogatások lehetővé teszik a környezetkímélő autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra kialakítását, a járművek beszerzését, működtetését.

A Zöld Busz Program 36 milliárd forintos támogatást tartalmaz 2020-2029 között, a forráshoz közlekedési vállalatok, önkormányzatok juthatnak hozzá a környezet és a közlekedés zöldítésére. +++

 

Paks II.: Sorra érkeznek a konténerek, épül az irodaház

(PAKS-PRESS) 2021. február 9. –  Rövidesen az utolsó konténer is helyére kerül az Erőmű-beruházási Központ területén. A jelenleg üzemelőket felváltó két blokk létesítésével kapcsolatos munka jó ütemben halad, a Paks II. projekt megszerzett engedélyeinek száma is folyamatosan nő, már elérte az ötszázat. Konténerekből kétszintes, modern irodaház épül a Paks II. Zrt. műszaki gárdája számára közvetlenül a blokkok számára kijelölt terület mellett.

Az Erőmű-beruházási Központ hozzávetőleg 250 konténerből áll majd. Az új atomerőmű építési-szerelési bázisán 60 hektáros területen az új erőműblokkok építéséhez szükséges épületek és építmények komplexuma készül el, innen történik majd az építkezés kiszolgálása.

Épületegyüttest alakítanak ki egyebek között a betonozási, hidraulikai, a mechanikai és termikus, illetve gépészeti, villamos-szerelési, valamint a hőszigetelési, korrózióvédelmi és földmunkák kiszolgálására, támogatására.

Az építési-szerelési bázison mintegy 120 épületet és építményt kell létesíteni – ezek között vannak üzemek, műhelyek, raktárak, öltözők, parkolók és utak egyaránt. +++

 

Képünk: Hazafelé tart egy lány este a főutcán, 2021. január 9-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.)

 

PAKS-PRESS 2021. február 9., kedd 21:15.

 

x

Paksi Atomerőmű