További szigorítás nem szükséges
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

- Az ünnepnapokon is oltanak Pakson

- Használt sütőolaj begyűjtő rendszer épül ki Pakson

- Összefoglaló, 2021. március 31.

- Összefoglaló, 2021. március 30.

- Összefoglaló, 2021. március 29.

- Összefoglaló, 2021. március 26.

- Összefoglaló, 2021. március 25.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

További szigorítás nem szükséges

2021. február 12. 10:52:59  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2021. február 12., péntek - További szigorítás nem szükséges - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című adásában. Hétszázezer 700.000 védett ember van ma Magyarországon, de a fertőzések száma ismét emelkedik. Az utóbbi néhány nap a kedvező tendenciák megfordulását eredményezte. Erre nincs egyértelmű szakmai válasz, csak feltételezés: az angol vírus erőteljesebben van jelen az országban.

 

Nem szükséges további szigorításokat tennünk, mert van annyi vakcinánk, hogy a jól megszervezett oltással tudunk annyit javítani a helyzeten, hogy ennek a pozitív hozadéka kiegyenlíti a dolgok természetes romlását – fogalmazott a miniszterelnök. Ha a kínai vakcinával is elkezdjük az oltást - ami nincs messze-, mindenkit, aki eddig regisztrált, húsvétig beoltjuk. Ez több mint 2.400.000, május végén és június elején pedig 6.8 millió ember. A külön vakcina beszerzéseknek köszönhetően májusra, egy Magyarországgal azonos méretű és lélekszámú országnál 3,5 millióval több embert tudunk beoltani – fűzte hozzá Orbán Viktor.

 

A gyártók jelenleg hat hónapos védettséget mondanak. Fel kell készülni, hogy újra kell oltani az embereket, ezért a vakcina beszerzésnek folyamatosnak kell lennie. Az Európai Uniónak nem az a problémája, hogy rossz üzleti konstrukciót hozott volna létre vakcina ügyben. A probléma az idő. Aki időt nyer, életet nyer, ezért kellett kínai és orosz vakcina is. A nyugati vakcina elég lehetne, de nem lehet várni – hangzott el az adásban.

 

A Nemzeti Konzultáció kérdéseit ma várhatóan véglegesítik. A vakcinainfo.gov.hu online felületen történik, ugyan úgy, mint a regisztráció. A konzultációból kiderül, az emberek mit gondolnak: hogy akit már nem érdemes korlátok között tartani, azt kiengedjük-e. Az oltás, a korlátozások feloldása, a gazdaság újraindítása a legnagyobb segítség.

 

Ha már rendelkezünk a kellő beoltottsággal, akkor újraindulhat az élet és a súlyosan érintett iparágak – mint a turizmus, az éttermi szolgáltatások, a bárok – újra fellendülhetnek. A bértámogatás természetesen segítség, de az ország újraindítása jelenti a tényleges segítséget, akkor nyílnak meg újabb és újabb munkalehetőségek, akkor kezdhetnek újra talpra állni vállalkozások – mondta egyebek között Orbán Viktor. +++

x

Paksi Atomerőmű