Polgármesterek az oltások sikeres lebonyolításért
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Polgármesterek az oltások sikeres lebonyolításért

2021. február 16. 18:24:04  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2021. február 16., kedd – A koronavírus-járvány miatti gazdaságvédelmi intézkedésekkel - a hitelmoratóriummal, a bértámogatási programmal és az adókedvezményekkel a gazdaság újraindulhat – erről is tájékoztatom a paksi, majd később a tamási járási települések polgármestereit – mondta Süli János miniszter, miután a parlamentből a Paksi Járási Hivatalba, a  Tolna Megyei Oltási Munkacsoport egyeztető fórumára érkezett, kedden.

 

Süli János újságírók előtt megerősítette, hogy a kormány az akciótervben a lakásépítési áfát 5 százalékra csökkenti, a lakásfelújítási-, a bértámogatási- és az orvosbéremelési program, valamint a 13. havi nyugdíj visszaépítése és a kisvállalkozásoknak nyújtott 10 milliós kedvezményes hitel támogatja a családokat és a vállalkozásokat. 

 

A járási települések önkormányzatainak képviselői a várható oltási feladatokról tájékozódtak a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport egyeztető fórumán. Az értekezleten felszólalt dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a megyei munkacsoport vezetője. Ezt megelőzően az újságírókat arról tájékoztatta, hogy a polgármestereket bevonják az oltási programba.

- Megkérdezzük a véleményüket, konzultáción beszéljük meg a tapasztalatokat, gyorsabbá, olcsóbbá és szakszerűbbé kívánjuk tenni a folyamatot – fűzte hozzá.

- Az önkormányzatok szerződéses partnerei a háziorvosoknak, a polgármesterek segítőkészsége pedig rendkívül hasznos, 60 praxisban oltanak jelenleg és az oltópontokon is megkezdődött az oltás – jegyezte meg.  

 

Az értekezlet előtti, az újságíróknak szóló tájékoztatójában Szabó Péter, Paks polgármestere felidézte, hogy Paks már kijelölt oltópontot a Gyógyászati Központ bőrgyógyászati szakrendelésében, de segítség lehet adminisztrációs terhek csökkentése, vagy szükség esetén az időskorú emberek eljuttatása az oltópontokra. Kitért arra is, hogy az önkormányzat oltópontot tud biztosítani akár a Csengey Kulturális Központban is.

 

Képünkön: Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a megyei munkacsoport vezetője tájékoztatja a paksi járási települések önkormányzatainak képviselőit a várható oltási feladatokról, 2021. február 16-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű