Összefoglaló, 2021. március 24.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. július 28.

- Tájékoztató a Szent István Napokról és a Város Napjáról

- A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja

- Összefoglaló, 2021. július 26.

- Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

- Pupp Réka ötödik cselgáncsban

- Összefoglaló, 2021. július 23.

- Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve

- Összefoglaló, 2021. július 21.

- Összefoglaló, 2021. július 19.

- Hétvégi programkínálat Pakson - összefoglaló

- Összefoglaló, 2021. július 15.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. március 24.

2021. március 24. 21:25:19  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

Koronavírus –

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű érintett dolgozóinak az oltása

(PAKS-PRESS) 2021. március 24. – Megkezdik az egyes kritikus infrastrukturális szolgáltatók, vállalatok esetében, így például a magyar lakosság áramellátását biztosító Paksi Atomerőmű és a Magyar Villamos Művek érintett dolgozói számára az oltást - mondta Müller Cecília az operatív törzs a szerdai online sajtótájékoztatóján. Feladatuk ellátása nélkülözhetetlen, ezért elsőbbséget élveznek – fogalmazott az országos tisztifőorvos.

 

Elmondta azt is, hogy az ellátórendszer racionalizálásáért megjelent, csütörtöktől hatályos kormányrendelet alapján a megyei intézmények - kórházak, egyetemi klinikai központok, fővárosi centrumkórházak - hatásköre kiterjed valamennyi egészségügyi tevékenység ellátására. Így ezek az intézmények végzik az önkormányzati rendelők, illetve szükség esetén a háziorvosok szakmai irányítását, úgy, hogy az oltási program végrehajtása zavartalan maradjon.

 

Számos konzultációt követően szerdán hozta meg a kormányzat a döntéseit az újranyitással és a húsvét "megünnepelhetőségével" kapcsolatban. +++

 

 

Gazdaság

Húsvét - A magyar szülők 3-5 ezer forintot költenek idén húsvéti ajándékra

(PAKS-PRESS) 2021. március 24. – A magyar szülők jellemzően 3-5 ezer forintot költenek idén gyermekenként húsvéti ajándékra, a költés átlagos értéke nem változott az előző évekhez képest a Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb kutatása szerint. A járvány miatt kialakult helyzetben megváltoztak a vásárlási szokások, a legtöbben online választanak ajándékot, a megkérdezettek 53 százaléka 1-2 héttel, 31 százaléka több héttel az ünnep előtt szerzi be a meglepetéseket.

Az online kosárérték húsvétkor 10 ezer forint, amely megközelíti a játékpiac legerősebb időszaka, a karácsony átlagos értékét.

A kutatásban részt vevők egyötöde szán 7 ezer forintnál is többet a húsvéti meglepetésre gyerekenként. A rendhagyó körülmények ellenére a húsvéti programok között idén is vezet a tojásfestés (65 százalék), a tojásvadászat (61 százalék) és a süteménykészítés (47 százalék). Idén a családok több mint fele szűk körben ünnepel, míg mások óvintézkedések betartásával látogatják meg szeretteiket. +++

 

Paks: be kell jelenteni a vendéglátó üzletek típusát

(PAKS-PRESS) 2021. március 24. – Egy vonatkozó kormányrendelet értelmében a vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31. napjáig köteles bejelenteni az üzlet fekvése szerint illetékes jegyzőnek. A kereskedőnek azt az üzlettípust kell megjelölnie, amely a leginkább jellemzi a vendéglátóhelyet. A jogszabály bizonyos keretek között megadja a lehetőséget a bejelentő számára, hogy saját hatáskörében döntsön az üzlet típusáról.

Ezek lehetnek étterem, büfé, cukrászda, kávézó - alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, italüzlet – bár, zenés-táncos szórakozóhely, munkahelyi közétkeztetést végző vendéglátóhely, gyorsétterem, rendezvényi étkeztetés, alkalmi vendéglátóhely, mozgó vendéglátóhely.

A napokban valamennyi, Paks közigazgatási területén működő vendéglátó üzlet üzemeltetőjének tájékoztatást küldtek, közülük azonban néhányat nem sikerült elérni, ezért Paks honlapjára a bejelentési kötelezettség teljesítéséhez tájékoztató anyagot és a segédleteket helyeztek el. +++

 

Képünkön: Egy kislány testvérével rátalál egy fából készült nyuszira az Atomtéren, 2021. március 24-én. A dekorációt a paksi kertbarátok helyezték el a téren. (Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter.)

 

PAKS-PRESS 2021. március 24., szerda 21:25.

 

x

Paksi Atomerőmű