Összefoglaló, 2021. április 6.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. április 6.

2021. április 06. 21:15:52  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

Egészségügy-járvány

A beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások

(PAKS-PRESS) 2021. április 6. – Orbán Viktor miniszterelnök közlése szerint a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Orbán Viktor a Facebook-oldalán kedden délután közzétett videóban azt mondta: "A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk. 2,5 millió honfitársunk beoltva.". 

A kormányfő úgy fogalmazott: "egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina". Orbán Viktor közölte: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. 

Ezért - folytatta - holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. Ezek betartását kérte.

 

Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben

A feloldásokról szóló rendelet április 7-én, szerdán lép hatályba. A 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva. Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint. 

A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.

A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket. 

A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra - tették hozzá a közleményben. +++

 

Férfi kosárlabda, Magyar Kupa - szurkolói fotók a Ludovika Arénában

(PAKS-PRESS) 2021. április 6. – Virtuális szurkolói fotók díszíthetik a Ludovika Arénát szerdától vasárnapig a férfi kosárlabda Magyar Kupa küzdelmei alatt. A magyar szövetség (MKOSZ) tájékoztatása szerint noha a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupát a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül bonyolítják le, egy innovatív digitális megoldásnak köszönhetően a szurkolók virtuálisan bejuthatnak a helyszínre.

A "Seyu - Együtt a győzelemért!" magyar fejlesztésű applikáción keresztül ugyanis a rajongók a meccsek előtt és közben is tudnak képeket készíteni, motiváló üzeneteket adni hozzájuk és posztolni őket az arénában lévő digitális felületekre.

Mind a nyolc szurkolótábor képei megjelennek a mérkőzések alatt a pálya melletti led felületeken, valamint az óriás kijelzőn is. A letölthető alkalmazás révén a csapatok színeivel és címerével ellátott szurkolói képeket meg lehet osztani bármilyen közösségi portálon is, illetve az MKOSZ is megosztja majd egy albumban a képeket.

A kupaküzdelmek szerdai nyitányán az Atomerőmű a Körmenddel találkozik. Az elődöntőket pénteken vívják, a helyosztókra pedig vasárnap kerül sor. A sorozat győztese hárommillió, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes 900 ezer forintot vihet haza. 

Az elődöntőket, valamint a finálét élőben, a bronzmérkőzést felvételről közvetíti az M4 Sport. +++

 

PAKS-PRESS 2021. április 6., kedd 21:15. +++

x

Paksi Atomerőmű