Szeged, Győr: kajak-kenu erőpróba
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Szeged, Győr: kajak-kenu erőpróba

2021. május 03. 17:36:44  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. május 3., hétfő – Mindenkitől tisztes helytállást, nagy küzdelmeket és jó helyezéseket várunk, versenyzőink jussanak ki nemzetközi versenyekre – mondta a Paks-Press Hírügynökségnek Bedecs Ferenc a hét közepén kezdődő és a hét végéig tartó vizes megmérettetésről, hétfőn. 

 

Az ASE szakmai igazgatójának szavai szerint erős program vár az Atomerőmű kajak-kenusaira ezen a héten: olimpiai válogató, pótkvalifikációs válogató, női kajak tájékoztató és parakenu válogató verseny Szegeden, Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság és Ifjúsági és Felnőtt Európa-bajnoki válogató Győrben.

 

Szeged, szerdától két napon keresztül, május 5 – 6-a között várja a versenyzőket: kenuban az olimpiai kvalifikációért megy a verseny, a világkupán még lehet kvótát szerezni az olimpiára, férfi kajakban még egy kvótáért megy a küzdelem, női kajakban megvan az összes kvóta. Kiszli Vanda most már csak maratonban indul. - Kéthete nyert Kaposváron, amikor Vörös Zsófiát utasította maga mögé, ez jó előjel – jegyezte meg.  

 

- Pupp Noémiéknek ez egy tájékoztató verseny lesz – fogalmazott a továbbiakban Bedecs Ferenc, aki a rajtvonalhoz állók közül csupa „nagy nevet” említett az Atomerőmű versenyzői közül. Vajda Bence, Pupp Noémi, Koleszár Zoltán, Hodován Dávid, Kollár Kristóf ragadnak majd lapátot. 

 

Győrben, a Mosoni-Duna, Aranypart I. Szabadstrand helyszínen a gyermek korosztályról a felnőttig „mindenki” versenyez a háromnapos megmérettetésen, ahová nem kevesebb, mint 1300-1400 indulót várnak, ebből harminc ASE versenyző áll a rajthoz, újdonság, hogy Juhász István az ifik között startol, és ugyancsak az ifik között indul Kertész Gréta, egyesben és párosban, Strobl Adéllal - már voltak érmesek. 

 

A Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság és Ifjúsági és Felnőtt Európa-bajnoki válogatóra a rendezők az MKKSZ, Győri VSE  három nappal készülnek, jóllehet a verseny időpontja: 2021. május 7-9., de az eddigi 2,5 napos lebonyolítási rendtől eltérően, a verseny teljes három napon át tart, annak érdekében, hogy a Covid19 korlátozásoknak minél inkább meg tudjanak felelni.

 

Képünkön: Kertész Gréta – a győri versenyre készülve, edzés előtt, 2021. május 3-án.

Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf. +++

x