A Paks II. Zrt. sorra járja a nyári rendezvényeket
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A Paks II. Zrt. sorra járja a nyári rendezvényeket

2021. augusztus 04. 16:27:10  nyomtatási kép

Az elmúlt hetekben számos településen képviseltette magát a Paks II. Zrt. A Dunaújvárosi Egyetemen a cég standjánál ismerkedhettek a projekttel az érdeklődők, a minden hétvégén más településen feltűnő információs sátor pedig Fadd-Domboriban fogadta a látogatókat. A Paks II. tájékoztató kamionja a járvány okozta kényszerpihenőt követően szintén ismét várta az érdeklődőket. 

 

A nyár végi újraindulásra készül a Paks II. projekt interaktív tájékoztató kamionja, amelynek körútját a járvány terjedésének megakadályozásra hozott korlátozó intézkedések miatt 2020 végén fel kellett függeszteni. A kényszerpihenő után a kamion először július 10-én, a paksi AtomErő erősember-versenyen fogadta a vendégeket – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

– Ezt követően a mobil kiállítás körútja augusztus 28-29-én kezdődik: az első állomás Budapesten, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége rendezvényén lesz, majd Baranya, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye településeit keresi fel a Paks II. interaktív kamionja, amely így házhoz viszi az információt a nukleáris energia hazánkban betöltött szerepéről, az új blokkokkal kapcsolatos munkákról.

 

Emellett a társaság információs sátra 2019 nyara óta járja a környék településeinek közösségi, illetve sportrendezvényeit. – A tapasztalatok jók, a látogatók örülnek, hogy személyesen tehetik fel kérdéseiket a projekt, a térséget érintő infrastrukturális változások, munkalehetőségek kapcsán – tette hozzá Mittler István.

A meghívások idén is egymást érik, megfordult a sátor többek között Kaposváron, Kalocsán, Tolnán, Aparhanton és Fadd-Domboriban. Mivel ezek a meghívások különböző típusú eseményekre – motoros vezetéstechnikai napra, energianapra, triatlonfesztiválra, falunapra – szólnak, a Paks II. Zrt. a lakosság széles spektrumát tudja elérni, megszólítani. 


Mindemellett a Paks II. Zrt. szakmai kiállításokon is megjelenik.


Mittler István elmondta, hogy július utolsó szombatján a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében megrendezett Nyílt és Energiatudatos Szakmai Napon vett részt egyedi tervezésű standjával a cég. 

 – Igen szoros a kapcsolatunk az egyetemmel, amely az atomerőmű beruházás szakemberigényét figyelembe véve alakítja, formálja képzési palettáját. De nemcsak a képzés, hanem a kutatás, a fejlesztés terén is fontos feladatot lát el a DUE. 

Az új atomerőművi blokkok létesítését kormányzati kezdeményezésre kompetencia központok fogják támogatni. Az egyik kompetencia központ bázisa a Dunaújvárosi Egyetem. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb fejlesztése zajlik – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

– A Paks II. egyedi tervezésű standjánál, interaktív eszközeinek, „beszédes” felületeinek köszönhetően rengeteg információt tud átadni a cég a projektről – emelte ki Mittler István. A további őszi megjelenések szervezése jelenleg is zajlik. 
Kép: A Paks II. Zrt. standja Dunaújvárosban. Fotó: Paks II. Zrt. +++

 

x