Jakab Péter: a jelölteknek szakmai vitáik vannak
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Jakab Péter: a jelölteknek szakmai vitáik vannak

2021. augusztus 11. 12:18:05  nyomtatási kép


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. augusztus 11., szerda – A jelenlegi közvélemény-kutatások alapján a kistelepüléseken és az ország nagyobb részében én, a fővárosban inkább Karácsony Gergely és Dobrev Klára az, aki jobban szerepel az előválasztási versenyben – mondta a Jobbik elnöke egy paksi lakossági fórumon, szerdán.

 

Jakab Péter a Városháza előtti téren, mintegy félszáz érdeklődő előtt beszélt. A parlamenti felszólalásaiból is ismert állításait ismételte meg. Interjújában a miniszterelnök-jelölti esélyeit latolgatva úgy vélekedett, hogy „azért vannak az előválasztások, hogy az majd idejekorán kiderüljön, ki az esélyesebb”. A jelenleg is tapasztalható ellentétekről azt mondta, hogy „szakmai viták” vannak.

  

Újságírói kérdésre válaszolva a továbbiakban azt hangsúlyozta, hogy a Jobbik a Paks II. folytatását szakmai alapon értelmezi.

- Tiszta pénzügyi körülmények között kell megvalósítani – húzta alá. Hozzátette, hogy a beruházásról érdemben akkor lehet a nyilatkozni, „amikor az általunk nem ismert szerződéshez hozzájutunk”- de annyi bizonyos, hogy nem lehet Paksot más, zöld, vagy alternatív energiaforrással kiváltani, a beruházás a klímacélok fenntartását is szolgálja – fejtette ki.

 

Arra felvetésre, hogy egy lehetséges baloldali koalíción belül is viták, ellentétek vannak Paks megítélésében úgy válaszolt, hogy szakmai szervezetekkel kell majd vitát folytatni. 

 

Bencze János, a Jobbik, tolnai hármas számú egyéni választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje az egybegyűltek előtt úgy vélekedett, hogy Pakson a spekuláció lett úrrá, drága lett minden.

 

A lakossági fórumon kérték a jelenlévőket, hogy támogassák a mind az előválasztáson, mind az országgyűlési választásokon a Jobbik jelöltjeit.

 

Képünk:

Jakab Péter beszél egy paksi lakossági fórumon a Városháza előtti téren, 2021. augusztus 11-én. (Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.)

 

PAKS-PRESS 2021. augusztus 11. 12:18. +++

x