DK: Orbán vagy az Unió
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

DK: Orbán vagy az Unió

2021. augusztus 25. 17:21:50  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. augusztus 25., szerda – A jövő áprilisban tartandó választásokat Budapestről nem lehet megnyerni, ezért folyamatosan járom a vidéket – mondta a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje Pakson, egy lakossági fórumon, szerdán.

 

Dobrev Klára az ország sorsa felett érzett aggodalmat felsorolva kárhoztatta a nagyobbik kormányzópártot, anyagi jólétüket emlegette, szembeállítva az egyre mélyülő szegénységgel.

– Jövőre győzni fogunk, parlamenti többségre van szükség, tegyük lehetővé, hogy a nemzeti együttműködés rendszere lebontható legyen – fogalmazott.

 

Olyan országot szeretnék, ahol a nyugdíjemelés nem kegy, az jár – húzta alá, a közel harminc, idős megjelent érdeklődő előtt.

 

A helyi ügyekre rátérve azt mondta, hogy a paksi atomerőművet egyelőre nem lehet kiváltani, talán egyszer, később – mondta. - A Paks II. ügyében viszont a szerződéseket egytől-egyig felül fogom vizsgálni, vagy fel fogom mondani - tette hozzá. Dobrev Klára sérelmezte a projekt titkosítását. Aláhúzta, az új miniszterelnök, ahogy megkapja majd a részleteket, többet tud mondani.

- A feltételek, a hitel sokba kerül az országnak, az „unokáink is nyögni fogják” – állította.

 

Dobrev Klára már korábban is kijelentette, hogy 2022 után nem lesznek orosz és kínai hitelek. Felmondják a Budapest–Belgrád-vasútvonalra, a Fudan Egyetemre és a Paks 2-re vonatkozó hitelszerződéseket. 

 

A fórumon jelen volt Tóth Attila Szilveszter, a Tolna megyei hármas választókerület DK-s jelöltje, akit Dobrev Klára támogatásáról biztosított. A mérnök végzettségű rendőrnyomozó, és a Terrorelhárító Szolgálat (TESZ) egykori munkatársa 2019-ben az ellenzéki összefogás  polgármester-jelöltje volt Tamásiban.

A paksi fórumon a megjelentek előtt azt hangoztatta, hogy az erőműves szerződésekhez nem lehet hozzáférni, kormányváltás esetén a szerződéseket nyilvánossá kell tenni.

 

Dobrev Klára kitért arra is, hogy előkészítés előtt van Magyarországon az uniós kilépés ügye. - Két választás van, vagy Orbán, vagy az Európai Unió – jelentette ki.

 

A paksi fórumon is ajánló aláírásokat gyűjtöttek az aktivisták. Mint ismeretes, ez az időszak augusztus 23 és szeptember 6. között tart. Az egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20 ezer aláírást kell összegyűjteni. Az ország mind a 106 egyéni választókerületben lesz voksolás.

 

Képünkön: Dobrev Klára a paksi lakossági fórumon beszél az Atomtéren, 2021. augusztus 25-én. (Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.)

 

PAKS-PRESS 2021. augusztus 25. 17:21. +++

x