A Paks II. Zrt. kézhez kapta a fizikai védelmi engedélyt
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A Paks II. Zrt. kézhez kapta a fizikai védelmi engedélyt

2021. augusztus 26. 11:48:32  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2021. augusztus 26., csütörtök – A fizikai védelmi terv mindenben megfelel a követelményeknek, a nukleáris hatóság kiadta a Paks II. Zrt. részére a fizikai védelmi engedélyt – közölte a Paks II. Zrt honlapján, csütörtökön.

 

Azt írták: A társaság 2020. szeptember 24-én nyújtotta be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a fizikai védelmi engedély megszerzésére irányuló kérelmét, amely tartalmazta a tervezett létesítmény fizikai védelmi tervét. 

Emlékeztetnek rá, hogy a védelmi terv összeállítása során a Társaság munkatársai figyelembe vettek minden vonatkozó jogszabályt, OAH-útmutatót, szabványt, továbbá nemzetközi ajánlásokat és jó gyakorlatokat.

 

A fizikai védelmi terv a nukleáris védettség körében, a létesítés aktuális életciklusához igazodóan, a nukleáris létesítésiengedély-kérelemben bemutatott adatok alapján részletes leírást tartalmaz a létesítendő új atomerőművi blokkok és a telephely fizikai védelméről, a létesítménybe tervezett programozható – például az irányítástechnikai, nukleáris biztosítéki, radioaktívanyag-nyilvántartási – rendszerek védelméről.

 

A jóváhagyott fizikai védelmi tervet a Társaság jogszabály szerinti gyakorisággal felülvizsgálja és az adott életciklusban rendelkezésre álló műszaki adatokat figyelembe véve szükség szerint kiegészíti.

Az engedélykérelmet a létesítésiengedély-kérelemmel párhuzamosan bírálta el az OAH, a bírálatban bevont szakhatóságként az Országos Rendőr-főkapitányság is részt vett – áll a közleményben.

(Képünk: látványterv.)

 

PAKS-PRESS 2021. augusztus 26., csütörtök 11:48. +++

x