Összefoglaló, 2021. szeptember 6.
Legfrissebb

- Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

- Összefoglaló, 2021. szeptember 15.

- Paks II.: Tanulmányi ösztöndíjprogram

- Atomerőmű: közvélemény-kutatás

- Városháza - önkormányzat

- Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

- Összefoglaló, 2021. szeptember 7.

- Mozgalmas a kora ősz a Paks II. projektben

- Parkolók a Szentháromság téren

- Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

- Bálaszínház Pakson

- Összefoglaló, 2021. szeptember 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. szeptember 6.

2021. szeptember 06. 20:10:26  nyomtatási kép

 

A PAKS-PRESS Hírügynökség esti hírösszefoglalója

 

Itthon

A Város Napja

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6. – A Város Napja kétnapos rendezvénysorozatán tucatjával léptek fel az országosan ismert énekesek, és haza előadók. Számos civil szervezet vonult fel az Építők útján az Atomtérig. A legnagyobb sikert Majka & Curtis és Rúzsa Magdi koncertje aratta. A főzőverseny eredményhirdetésén Szabó Péter, Paks polgármestere vándorkupát adott át az első helyezést elért Lisztmájer Istvánnak, aki az Atomerőmű kosárlabda csapata és a Borbarátok közös munkájával készült első díjas halászlé szakácsa volt. A zsűri húsz halászlét értékelt, különdíjat adományozott a város nyugdjas klubjának, a szakács Józsa Sándorné volt. Az átadáson jelen volt Pekárik Géza az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., és Lenkei István (k.), a Paks II. Zrt. vezérigazgatója.

 „A mi Paksunk” címmel a paksi képzőművészek tárlata nyílt a Csengey Kulturális Központban. +++

 

A Paksi Atomerőmű Zrt. nyílt napja

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6. – Nyílt napot tartott az atomerőmű szombaton.  Dr. Kovács Antal mondott köszöntőt. A bejárható üzemi területet kisvonatokon utazva tekintették meg a vendégek, akik Dunapataj, Madocsa, Gerjen településekről érkeztek, közel homszázan. A gyerekek az atomerőmű irodaházának épülete előtt habpartinak örülhettek.

 

Székelykaput avattak Pakson

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6. – Székelykaput avattak Pakson, a Táncsics parkban, 2021. szeptember 5-én. Az összetartozás jelképét megtestesítő emlékművet, az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete (EMTE) állította.  Süli János, a paksi atomerőmű beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, Szabó Péter Paks polgármestere és Bándi Imre az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete (EMTE) elnöke vágják át a nemzeti színű szalagot. Az összetartozás jelképét megtestesítő emlékmű régóta vágya a Pakson élő Erdélyből elszármazott közösségnek. +++

 

KÜLFÖLD

Meghalt Jean-Paul Belmondo

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6. – A világhírű francia színész 88 éves volt. A halálhírt a színész ügyvédje jelentette be. Belmondo száz filmben játszott és több mint 40 színházi szerepben volt látható. Egyik legismertebb szerepét a francia új hullám, a nouvelle vague alapfilmjének tartott Kifulladásig (1960) című filmben alakította, amely François Truffaut ötlete alapján készült Jean-Luc Godard rendezésében. A francia mozi kultikus alakja olyan színésznőkkel játszott együtt a filmvásznon, mint Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Brigitte Bardot és Jeanne Moreau, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint François Truffaut, Louis Malle vagy Claude Sautet. 

 

SPORT

Kajak-Kenu - Remek teljesítménnyel zártak az Atomerőmű SE evezős sportolói

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6. – A Magyar Kajak-Kun Szövetség közlése szerint a Gazsó Dorka, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter négyes 500 méteren világbajnok U23-as és Ifjúsági VB-n, miután több, mint két másodperccel végeztek a németek előtt.A kenusoknál Hodován Dávid, Kollár Kristóf, Slihoczki Ádám és Kocsis Ádám C4-500 méteren bronzérmes. Vajda Bence kajak egyesben K1-500 m-en lett negyedik. Juhász István kenu C4-500m-en szintén a negyedik helyen végzett.

Magyarország 17 aranyéremmel, összesen 29 medállal, toronymagasan az éremtáblázat élén végzett Portugáliában. +++

 

Labdarúgás - Dunaszerdahelyen (DAC) folytatja Hahn János és Szendrei Ákos

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6. – Hahn János közel kilenc NBI-ben töltött év és 232 paksi zöld-fehér szereplést követően elköszönt a huszonhat esztendős, saját nevelésű és immáron kétszeres magyar válogatott játékos. Szendrei Ákost kérte hadd próbálhassa meg ezt a lehetőséget, így a klub hozzájárult a döntéséhez. A játékjogért még Hahn János átigazolása előtt kereste meg a klubot a DAC - Dunaszerdahely sportigazgatója. A Paks saját nevelésű játékosai a szomszédos országban folytatják. +++

 

Képünk: A VÁROS NAPJA – Felvonulás

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. szeptember 4., szombat – Az Építők útján halad Szabó Péter polgármester (j.3) vezetésével a paksi önkormányzat és a német testvérváros Reichertshofen delegációja, 2021. szeptember 4-én. Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.

 

PAKS-PRESS 2021. szeptember 6., hétfő  20.10. +++

x