Информационное агентство Paks-Press

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Férfi kézilabda Európa-bajnokság

Férfi kézilabda Eb: Magyar siker Portugália ellen

BUDAPEST – A magyar válogatott játékosai ünnepelnek a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország – Portugália mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 16-án. A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt nyolc találattal, és mivel öt másodperccel a vége előtt a győztes gólt is ő lőtte, megválasztották a meccs legjobbjának. A magyarok kedden 18 órától pedig Izland ellen zárják a B csoport küzdelmeit. A középdöntőbe az első két helyezett jut. (MTI/Kovács Tamás)

—————————————————————————————————————————————

Köztársasági elnöki közlemény az áprilisi országgyűlési képviselői választásról és a népszavazás kitűzéséről

Az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választása időpontjának kitűzéséről adott ki közleményt a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki. Az országgyűlési határozatban elrendelt négy kérdésről a népszavazást 2022. április 3-ára tűzöm ki – áll Áder János közleményében.

 

Kormány-egészségügy

Február 15-étől oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány, lerövidül a karantén ideje

PAKS-PRESS – Oltási igazolvánnyá alakul át február 15-étől a védettségi igazolvány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón. Gulyás Gergely közölte: február 15-étől az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a második hat hónapon belül van. A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő – tette hozzá.

Az oltás jelent védettséget, nem kell új igazolványokat kiadni, a QR-kód alapján lehet ellenőrizni az igazolványt.

Gulyás Gergely arról is tájékoztatott, hogy lerövidíti a kormány a koronavírus miatti karanténkötelezettség idejét.

A felnőtteknél hét nap lesz a karantén, öt nap után, tünetmentesség esetén, negatív koronavírus-teszttel ugyanakkor “lehet szabadulni”. Az orvossal való konzultáció után bárki megkaphatja a negyedik oltást.

Közel ötven gyermek várja, hogy folytathassa tanulmányait

Közel ötven gyermek várja, hogy folytathassa tanulmányait

PAKS-PRESS – A Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola van talán a legnehezebb helyzetben, azt követően, hogy a gyermekek egészségének védelme érdekében a Kormány rendeletben szabályozta az eljárást azokkal a pedagógusokkal kapcsolatban, akik a számukra kötelezően...

bővebben

Egy csésze kávé

Tárnok Maya dietetikussal

– Hogyan táplálkozzunk helyesen?

Aki szeretne elkezdeni helyesen táplálkozni, annak az Okostányér egy remek támpont lehet. A zöldségekben kevés energia, sok rost, vitamin és ásványi anyag található, ezért abból együnk a legtöbbet: napi 3-4 adag. (egy adag= pl. 1 paradicsom). Gyümölcsökből már azért kevesebbet is elég enni (napi 1-2 adag) a magas cukortartalmuk miatt.

Mivel a szénhidrátnak kell fedeznie a napi energiaforrásod több, mint felét, ezért gabonafélékből: tészta, rizs, kenyér napi három adagot ajánlatos enni, amiből egy teljes kiőrlésű legyen. A fehérjeforrásokra: hal, hús, tojás, tejtermékekre is kitér az ajánlás. +++ 

 

PAKS-PRESS

– Hírek,  információk 24 órában

Share via
Copy link
Powered by Social Snap