Használt sütőolaj begyűjtő rendszer épül ki Pakson
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

- Sportoló paksiak – közösségi oldalon

- Összefoglaló, 2021. május 3.

- Szeged, Győr: kajak-kenu erőpróba

- Generációk együttműködése a Paks II. projektben

- Összefoglaló, 2021. április 30.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Használt sütőolaj begyűjtő rendszer épül ki Pakson

2021. április 01. 09:55:54  nyomtatási kép
  

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. április 1., csütörtök – Klímabarát településként, Paks újabb lépést tett a környezettudatos életmód irányába, miután a használt sütőolaj –és zsiradék begyűjtő rendszer kiépítését határozta el – mondta Szabó Péter polgármester egy sajtótájékoztatón, csütörtökön.  

 

Mint az elhangzott, a város tíz pontján és a külső városrészeken is helyeztek el gyűjtésére használatos edényeket ezekben a napokban. Biotrans Kft. tulajdonát képező 240 literes sárga edényekben gyűjthető a háztartási sütőhulladék.

 

Az önkormányzattal született megállapodás értelmében a Biotrans Kft. minden kilogramm leadott olaj után 25 forinttal támogatja a Környezetünkért díjjal kitüntetett, huszonhárom éve működő városi ÖKO Munkacsoport Alapítványt.


Jantnerné Oláh Ilona az Alapítvány kuratóriumi elnöke a tájékoztatón elmondta, hogy a város környezeti céljait támogatják, a lakosság pedig ezen túl, a város vizeinek tisztaságáért is már többet tehet. Egyúttal köszönetet mondott a megállapodásban foglalt támogatásért.   

 

A használt sütőolaj begyűjtésére szakosodott Biotrans Kft. ISCC rendszer tanúsítvánnyal gyűjti partnereitől a használt sütőolajat, melyet -belföldön és külföldön egyaránt- biodízel előállítási célra értékesít. Mint azt a honlapjukon írják, a használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés: egyetlen csatornába öntött liter használt olaj akár százezer liter élővizet is képes elszennyezni.

 

Képünkön: Szabó Péter polgármester  és Jantnerné Oláh Ilona, az ÖKO Munkacsoport Alapítvány kuratóriumi elnöke a használt sütőolaj begyűjtő rendszer kiépítéséről tartott közös sajtótájékoztatójukon, a Barátság úti SPAR parkolóban, 2021. április 1-jén. A város tíz pontján és a külső városrészeken is helyeztek el gyűjtésére használatos edényeket ezekben a napokban. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++


x

Paksi Atomerőmű