Összefoglaló, 2021. április 30.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. április 30.

2021. április 30. 19:00:03  nyomtatási kép

 

A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója

 

Egészségügy-járvány

Megvan a négymillió

(PAKS-PRESS) 2021. április 30. – Megvan a négymillió beoltott – a miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy elértük a várva várt négymilliós határt, ugyanezt közölte este hatóra körüli időben a koronavírus tájékoztató oldal is. A négymillió beoltott elérése azért fontos, mert a kormány ehhez kötötte számos közintézmény, valamint szórakozóhely megnyitását is.

 

Újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

 

A kormányfő azt mondta, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

 

Az újabb határ elérése részben annak köszönhető, hogy péntek reggel lehetővé tették az online időpontfoglalást a Pfizer vakcinájára is, amelyet követően az oltásra várók tömegei megrohanták az egészségügyi intézményeket.

A következő „álomhatár” ötmillió beoltottnál lesz. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy ezt követően már a lakodalmakat is meg lehet tartani. +++

 

Májusban is lesz ingyenes net

A kormány számára fontos, hogy támogassa a digitális oktatásban tanuló diákokat, családjaikat és tanáraikat, ezért májusban is elérhető lesz az ingyenes internet – áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára által jegyzett közleményben. +++

 

Képünk: megnyitott a Placc terasz az Atomtéren. 

 

PAKS-PRESS 2021. április 30., péntek 19:00. +++

x

Paksi Atomerőmű