Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

ONO SHOHEI, kétszeres olimpiai, háromszo-ros világbajnok legendás japán judós tart technikai bemutatót az ASE Csarnokban. 

A nyárra már elköltözhetnek a menhelyi kutyák a Vácikából

A nyárra már elköltözhetnek a menhelyi kutyák a Vácikából

PAKS-PRESS - Azért, hogy jobb legyen a paksiaknak, akik eddig sokat tűrtek már és jobb legyen a kutyák sorsa, az önkormányzatnál arról határoztak, hogy ebrendészeti telep fejlesztése a héten elkezdődhet – erről Paks alpolgármestere számolt be a helyszínen, hétfőn....

bővebben
Amerikai és más nyugati pénzek Paks II. ellen – összefoglaló

Amerikai és más nyugati pénzek Paks II. ellen – összefoglaló

PAKS-PRESS - Donald Trump amerikai elnök célkeresztjébe került az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID), amely az amerikai adófizetők pénzét politikai és gazdasági befolyásolásra használta szerte a világon, köztük Magyarországon is, ahol a...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé

TÁRNOK MAJA dietetetikussal  

Így készíts otthon gyömbérsört – egyszerűen és olcsón – egy jó recept Majától 

A gyömbérsör egy frissítő, enyhén csípős, természetes üdítőital, amit könnyedén elké-szíthetünk otthon is, néhány alapanyagból. Az ital fermentációval készül, mely során pro-biotikus mikroorganizmusok – például tejsav-baktériumok és vadélesztők – fejlődnek ki, ezek segíthetnek a bélflóra egyensúlyának fenn-tartásában.

Az otthoni gyömbérsör elkészítésének kulcsa a gyömbérkovász, amit organikus, friss, héjas re-szelt gyömbérből, cukorból és vízből indítunk be. A kovászt naponta etetni kell – ez annyit jelent, hogy 5-6 napon keresztül minden nap adunk hozzá egy evőkanál reszelt gyömbért és egy evőkanál cukrot, majd jól elkeverjük.

Az üveg legyen lazán lefedve, hogy a levegőn keresztül természetes élesztők és baktériumok telepedhessenek meg benne. Miután a kovász aktív (pezseg, illata édeskés-savanykás), elké-szíthetjük a gyömbérsört.

Először gyömbérteát vízzel és cukorral, majd ha kihűlt hozzáadjuk a citromlét és a literenként egy evőkanál kovászt. Majd palackba töltjük és 2-3 napig szoba-hőmérsékleten erjesztjük. Ezalatt enyhe szénsavasság alakul ki, amit a palackban keletkező nyomás jelez – érdemes naponta ki-engedni a gázt, hogy elkerüljük a túlnyomást.

Hűtve fogyasztva különösen frissítő! Jótékony hatásairól a Paks Press Facebook oldalán olvashattok.  (Maja)

——————————————————————-

           

            PAKS – PRESS 

                 Hírek, információk 24 órában

Share via
Copy link
Powered by Social Snap