PAKS-PRESS – A Paksi FC kifejezetten jó formában várja a montenegrói Mornar elleni párharc szerdai első felvonását a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Az előző idényben bajnoki ezüstérmes együttest a váratlanul nagyarányú kudarc sokkal jobb teljesítményre sarkallta, ugyanis a visszavágón már felülmúlta vajdahunyadi ellenfelét, majd a harmadik számú európai kupasorozatba átkerülve kettős sikerrel búcsúztatta az esélyesebb és Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnacát, miközben az OTP Bank Ligában egy-egy győzelemmel és döntetlennel rajtolt.

Az eredmények alapján Bognár György vezetőedzőnek (képünk) sikerült megoldania a Vasashoz távozott Könyves Norbert és a szalagszakadás miatt nem bevethető Hahn János pótlását a támadó szekcióban, ugyanis tanítványai az előző öt találkozó mindegyikén legalább két gólt szereztek, s ez csupán a Diósgyőr elleni bajnoki rajton nem volt elég a győzelemhez.

Noha a nemzetközi színtéren a paksiak sem számítanak tapasztalt résztvevőnek – mindössze másodszor szerepelnek az európai porondon -, a Mornar még rutintalanabb, története során először mutathatja meg magát az kontinentális kupasorozatokban. A montenegrói bajnokság ezüstérmesének remekül sikerült a debütálás, mivel előbb a georgiai Dinamo Tbiliszit búcsúztatta 3-2-es összesítéssel, majd meglepetésre 11-esekkel a szerb Radnicki gárdáját is felülmúlta, azaz a Paks nem veheti félvállról az ellenfelét.

Bognár György vezetőedző szerint kemény találkozó vár szerdán a Paks labdarúgócsapatára a Mornar ellen a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

„Nagyon sok időnk nem volt, hogy megismerjük az ellenfelünket. Nyilván videofelvételek alapján az előző selejtezőkör mérkőzéseikből tudtunk meríteni. Kellemetlen együttes a Mornar, masszívan védekezik, és általában a csapatjáték kerül előtérbe az esetükben, jó játékosokkal rendelkeznek” – mondta sajtótájékoztatón a magyar kupagyőztes mestere, aki kijelentette, nem lehet véletlen, hogy a montenegróiak két párharcot már megnyertek. „Kemény találkozóra számítok már az első felvonás alkalmával is”.

A 62 éves szakember szerint továbbra is fontos, hogy két mérkőzésben gondolkozzanak. Kifejtette, háromnaponta meccset játszani komoly feladat, próbálja úgy „összesakkozni” a csapatot, hogy rendben legyen. „Azok az ellenfelek számunkra sokkal jobban fekszenek, amelyek kezdeményezőek, játszani próbálnak, és így nekünk a középpályás labdaszerzéseinkből lehetőségeink nyílnak – ez sokat számított például a Larnaca ellen. A Mornart inkább a Corvinulhoz hasonlítanám, nem kezdeményező, labdabirtokló csapat, inkább a saját térfelén, az egységes védekezéséből indul” – utalt Bognár az Európa-ligában elvesztett, majd a harmadik számú európai kupasorozatban átkerülve megnyert párharcra. 

Böde Dániel csapatkapitány azt hangsúlyozta, hogy a hangulat jó a csapatnál, mert hamar kilábaltak a Corvinul elleni fiaskó okozta hullámvölgyből. „Egy nyelvet beszélünk, a lehető legjobban megértjük egymást, ami sokat segített, hogy gyorsan helyre tegyük magunkat. Kiváló csapategységünk van, és most a helyes úton érezzük magunkat. Biztos vagyok benne, hogy az Újpest legyőzése a hosszabbításban óriási löketet adott a csapatnak” – mondta a 37 éves támadó a vasárnapi bajnokira utalva. 

A párharc győztesére a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik. A 19 órakor kezdődő szerdai mérkőzést a Duna élőben közvetíti. A visszavágót jövő kedden rendezik Podgoricában. (mti) 

Képünk: Paksi labdarúgók edzése a montenegrói Mornar elleni párharc szerdai első felvonása előtt a Fehérvári úti stadionban, 2024. augusztus 6-án.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2024. augusztus 7., szerda 09:50. +++          

Share via
Copy link
Powered by Social Snap