(PAKS-PRESS) Paks, 2024. augusztus 7., szerda. Szabó Péter polgármester az alábbi közlemény kiadását kérte:

Kedves Paksiak! Tudom, hogy egy választási kampány során nagyon sok minden elhangzik valós és valótlan állítás egyaránt. A kampánynak lassan két hónapja vége, a választást egy függetlennek kikiáltott, de azóta nyíltan felvállalt MSZP-s polgármesterjelölt nyerte és az ő ideológiáját támogató jelölti csoport. Én ezt tudomásul vettem, gratuláltam és jó munkát kívántam nekik.

Ahelyett, hogy örülnének a győzelemnek, értékelnék a paksiak akaratát, egy rendkívül negatív, lázító és alaptalan vádaskodásba kezdtek azt megelőzően, hogy Magyarország Kormánya bármilyen döntést hozott volna.

Tegnapra tüntetést szerveztek a Polgármesteri Hivatal elé, amely tüntetést egy testületi ülés előzött meg. Ennek végén újságírói kérdésre adtam nyilatkozatokat (Telex, 24.hu), melyet tudtom nélkül egy PDF-s idősebb úriember felvett telefonra, majd kivágva egy részletet Barnabás István idézte a demonstráción, illetve feltették a saját Facebook-oldalukra.

Képviselőtársam magatartása nem lep meg, hiszen öt éven keresztül hazugságokkal, félinformációkkal és csúsztatásokkal igyekezett félrevezetni a paksiakat. Ezzel a célja a frakcióm lejáratásán túl a maga dicsőségének emelése volt.

A tisztánlátás kedvéért: a Kormány döntését nem állt és nem is áll módomban sem befolyásolni, sem értékelni. Arról a rendelet megjelenéséig nem tájékoztattak, sajnálattal vettem tudomásul. Mert ha dönt egy kormány, akkor azzal politikusként egyet fogok érteni, alkalmazkodnom kell hozzá, párbeszédet kezdeményeztem, mert a kritizálás még soha semmit nem oldott meg! Viszont elmondtam a nyilatkozatban is, hogy a Kormány eddig is támogatta Paks városát 12 milliárd forinttal és ezután sem fogja elengedni a város kezét! Számítok arra, és ezért mindent megteszek, hogy a jövőben is kapjon a város támogatást! Lobbizni fogok, hogy ha nem is az eddig megszokott módon, más forrásból vagy módon, de ne maradjon Paks egyéb bevétel nélkül!

Azt már most elmondhatom, hogy a vármegyei önkormányzatnál 11 milliárd forint van előirányozva Paks város fejlesztésére! A paksi civilszervezetek működésére is biztosított lesz a forrás, és már zajlik a vármegyén az egyéb paksi támogatások előkészítése.

A jelenlegi ellenzéknek és a jövőbeli vezetésnek pedig azt tanácsolom, hogy a pánikkeltés, a hazugság és fenyegetés helyett maradjanak józanok, hozzák ki korrekt döntéssel és felelősséggel a legjobbat a kialakult helyzetből! Meggyőződésem, hogy Paks nincs rossz helyzetben, más hasonló méretű városok is fejlődnek hasonló költségvetésből, mint ami városunkban várhatóan lesz. A várost nem üres kasszával, hanem jelentős megtakarítással adom át, bízva abban, hogy jól sáfárkodik vele az új vezetés is!

Jó munkát, sok sikert és főként békességet kívánok mindezekhez!

Paks, 2024. augusztus 7. 

Szabó Péter polgármester

PAKS-PRESS 2024. augusztus 7., szerda 10:15. +++          

Share via
Copy link
Powered by Social Snap