PAKS-PRESS – Az egy héttel ezelőtti, idegenben elért döntetlen után a Paks hazai környezetben harcolhatja ki fennállása során először, hogy egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljen. A konferencia-liga playoff-körének visszavágójára készül. 

A kupagyőztes paksiak a cseh Mladá Boleslav vendégeként sokáig eseménytelen mérkőzést játszottak, majd egy öngóllal hátrányba kerültek, ám a csereként pályára lépett, gólt szerző és gólpasszt adó Böde Dánielnek köszönhetően egészen a 97. percig vezettek, amikor a hazaiak egy szabadrúgással egyenlítettek (2-2).

A paksiakra biztosan nehéz feladat vár, a cseh együttes ugyanis hátrányban is bizonyította, hogy képes labdabirtoklásra épülő veszélyes játékot is játszani.

Bognár György vezetőedző munkáját némiképpen nehezíti, hogy nem számíthat az első felvonás hajrájában kiállított Lenzsér Bencére. Szerdán tartott sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: „ötven százalék a továbbjutás lehetősége mind a két csapatnak, a csehek is kreatív, jó játékosokkal játszanak”.

Hozzátette, az edzőváltás „számomra érthetetlen, kiváncsi lennék, miben módosul majd a játék, de ezt csak majd akkor tudjuk meg, ha a pályán lesznek”.

Az európai labdarúgókupák jelenlegi, 1992-től bevezetett selejtezős lebonyolítási rendszerében először fordulhat elő, hogy egynél több magyar klubcsapat is érdekelt lesz a főtáblán. A Paksi FC-Mladá Boleslav összecsapást 18.45 órától az M4 Sport, a Puskás Akadémia-Fiorentina találkozót 21 órától a Duna World közvetíti élőben.

Képünk: Bognár György vezetőedző beszél a Paks és a cseh Mladá Boleslav mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón, a Fehérvári úti stadion klubtermében, 2024. augusztus 28-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2024. augusztus 28., szerda 12:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap