PAKS-PRESS – Rendkívüli testületi ülésen négy előre kihirdetett napirendet és egy közérdekű bejelentést tárgyaltak a képviselők a csütörtökön. A napirendek tárgyalása előtt közérdekű bejelentés tett Szabó Péter polgármester.

Ismertette, hogy a város címzetes főjegyzője, dr. Blazsek Balázs távozik posztjáról, egy megállapodás keretében 2025. február 25-ig látja el feladatait, továbbá 63 millió forintos jutalommal köszön el. Szabó Péter szerint indokolt összegről beszélhetünk, hiszen a jegyző országosan is ritkaságnak számító hosszú időt töltött el a városnál szolgálatban, 1991-től. A közös megegyezéssel való ilyen távozás felháborította a most még ellenzékinek számító Deák Ferenc Egyesület képviselőit.

Barnabás István úgy vélekedett, hogy a 36 havi jutalom nagy összeg, hiszen az illetmény 1 millió 750 ezer forint, és havi 97 ezer forint költségtérítés, tehát 63 millió forintról beszélünk. A város jelenlegi helyzetében az összeg húzósnak számít. Hozzátette, hogy a gépkocsi-használatának tankolási összege tavaly 2 millió 700 ezer forint volt, ami 60 ezer kilométernek felelt meg, „biztosan sok ügyintézni valója volt” – fűzte hozzá Barnabás István. A főjegyzői helyről október folyamán döntenek, de előtte pályázatot írnak ki.

A testületi ülés napirendjei között szerepelt a településképi arculati kézikönyv módosítása és dönteni kellett az egészségügyi alapellátási orvosi körzetekről; lejártak szerződések, ezeket meghosszabbították. A Paksi Bóbita Bölcsőde két csoporttal bővült, ezt az alapító okiratban átvezették.

Meghosszabbították a TelePaks Médiacentrum könyvvizsgálójának mandátumát. A Számvitel-Kontroli Könyvvizsgáló Bt. 2024-2025. üzleti évekre vonatkozóan a képviselő-testületi elfogadás napjától 2026. május 31. napjáig tartó időszakra, nettó 450.000,- Ft éves megbízási díj ellenében látja el a feldatot.

A testületi ülésen Heringes Anita megválasztott polgármester ügyrendi hozzászólást kért, sürgette Szabó Pétert, hogy a költségvetés módosítását végzzék el, mert az előterjesztés várat magára. A Hivatal dolgozói az anyagokat előkészítették. Szabó Péter a felvetésre úgy reagált, hogy a részletek között várni kell a kormányzati tárgyalások eredményeire is, nem sietné el a dolgot. Ígérete szerint szeptember végére mégis megtörténhet. Heringes Anita szerint a kormányzati tárgyalásoktól függetlenül döntést kell hozni, mert városi szervezeteket, egyesületeket nem hozhatják bizonytalan, kellemetlen helyzetbe.   

A testület utolsó napirendi pontja volt, hogy a F-Futó Vendéglátóipari Betéti Társaságot képviselő Futó János Gergely ügyvezető fellebbezését a testület zárt ülésen tárgyalta. A településképi kötelezés ügyében hozott döntés részleteit azonban az újságírók nem ismerhették meg.

PAKS-PRESS 2024. szeptember 12., csütörtök 18:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap