PAKS-PRESS – Október közepéig várják a Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál és Tehetségkutató rendezvényre a zenekarok jelentkezését, a felhívás internetes felületeken értő el – tájékoztatták a Paks-Press Hírügynökséget a szervezők.  

Mint azt közleményükben írják, a Fesztivál színvonalas zenei programot kíván biztosítani a paksi és Paks környéki fiatalok számára, másrészt lehetőséget kínálnak a tehetséges amatőr zenekaroknak a nagyközönség, illetve értő, kritikus bírálók előtti megmérettetésre, tapasztalatszerzésre.

A XXVII. Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop – Rock – Jazz Fesztivál és Tehetségkutatót 2024. november 9-én a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban rendezik meg. Jelezték, hogy amatőr, még lemez-szerződéssel nem rendelkező zenekarok jelentkezését várják, 12-15 percnyi műsorral.

A jelentkezési feltételeket ismertetve közölték, hogy 10-15 perces hanganyagot kérnek, a formáció lehet a YouTube csatorna vagy videólinkjének küldése; vagy egy elérhető tárhelylink, amelyről letölthetők a zenei fájlok. A jelentkezés online, a megadott linken keresztül történik, a beválogatás után 10.000 Ft nevezési díjat kell fizetni. A Jelentkezési határidő: 2024. október 14. (éjfél).

A zsűri elnöke az évek óta visszatérő Berki Tamás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott énektanára, a zsűri további tagjai Sárdy Barbara – Mother Funker együttes énekese, szövegírója, Pap Tibor – a Peron Alapítvány ügyvezető igazgatója, Andrásik Remo – gitártanár, a HANOSZ főtitkára, Kovács Pál – az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói kabinetfőnöke és Végh Lajos dalszövegíró.

A fesztivál legeredményesebb résztvevői az elmúlt évekhez hasonlóan értékes hangszervásárlási utalványt nyerhetnek, fellépési lehetőségeket kapnak 2025-ben a 33. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál klubkoncertjén, a 16. Gerjeni Duna-Rock Motoros Találkozón és tehetségkutató versenyeken. További kedvezmények a vásárlási utalványok és egy paksi rádiós bemutatkozási lehetőség, illetve reklámkampány.

A fesztivál évenkénti megrendezésével a szervezők úgy gondolják, hogy egy népszerű, a szakma szemszögéből fajsúlyos hagyományt teremtenek.

—————————

Várják a zenekarok jelentkezéseit a XXVII. Öröm a zene – Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál és Tehetségkutató rendezvényre 2024. október 14-ig, online:

https://paksipoprockjazz.hu/jelentkezes_online.php

A tehetségkutató jelentkezési feltételeiről itt olvasható bővebb tájékoztató:

https://paksipoprockjazz.hu/festival.php

Információ:

Ruff Ferenc, Tel.: 06/20/93-94-776, Email: prjfesztival@gmail.com

Gyulai István, Tel.: 06/70/567-0472, Email: prjfesztival@gmail.com

PAKS-PRESS 2024. szeptember 19., csütörtök 16:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap