Информационное агентство Paks-Press

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Férfi kézilabda Európa-bajnokság

Férfi kézilabda Eb: Magyar siker Portugália ellen

BUDAPEST – A magyar válogatott játékosai ünnepelnek a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország – Portugália mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 16-án. A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt nyolc találattal, és mivel öt másodperccel a vége előtt a győztes gólt is ő lőtte, megválasztották a meccs legjobbjának.

A magyarok kedden 18 órától pedig Izland ellen zárják a B csoport küzdelmeit. A középdöntőbe az első két helyezett jut. (MTI/Kovács Tamás)

 

PAKS-PRESS – Felújítják a járdát és a csapadék vízelvezetést a Tolnai úton, hatos számú háztól számított 131 méter hosszban, a városközponttól kifelé, az út baloldalán.

A várhatóan március végi határidőre tervezett, a hetes körzet képviselői keretéből és a város költségvetéséből történő rekonstrukció ideje alatt a gyalogosforgalom a kerékpárúton történik majd. A munkaterület átadásán jelen volt Leber Ferenc alpolgármester (j.), a körzet önkormányzati képviselője, a kivitelező cég képviseletében Siklósi Zoltán, a ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője.

 

Közel ötven gyermek várja, hogy folytathassa tanulmányait

Közel ötven gyermek várja, hogy folytathassa tanulmányait

PAKS-PRESS – A Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola van talán a legnehezebb helyzetben, azt követően, hogy a gyermekek egészségének védelme érdekében a Kormány rendeletben szabályozta az eljárást azokkal a pedagógusokkal kapcsolatban, akik a számukra kötelezően...

bővebben

Egy csésze kávé

Tárnok Maya dietetikussal

– Hogyan táplálkozzunk helyesen?

Aki szeretne elkezdeni helyesen táplálkozni, annak az Okostányér egy remek támpont lehet. A zöldségekben kevés energia, sok rost, vitamin és ásványi anyag található, ezért abból együnk a legtöbbet: napi 3-4 adag. (egy adag= pl. 1 paradicsom). Gyümölcsökből már azért kevesebbet is elég enni (napi 1-2 adag) a magas cukortartalmuk miatt.

Mivel a szénhidrátnak kell fedeznie a napi energiaforrásod több, mint felét, ezért gabonafélékből: tészta, rizs, kenyér napi három adagot ajánlatos enni, amiből egy teljes kiőrlésű legyen. A fehérjeforrásokra: hal, hús, tojás, tejtermékekre is kitér az ajánlás. +++ 

 

PAKS-PRESS

– Hírek,  információk 24 órában

Share via
Copy link
Powered by Social Snap