PAKS-PRESS – A Paks II Zrt. térségfejlesztési programjához kapcsolódó 78 szobás munkásszállót adtak át rendeltetésének Faddon, 2022. november 25-én. Az épülethez közösségi tér és ebédlő tartozik. Az egykori dohányfermentáló, később paprikafeldolgozó –és szárító üzemből magánvállalkozásban átalakított, 178 férőhelyes szálló mintegy 387 millió forint állami támogatással és önerőből, 424 millió forintból valósult meg, összesen 1600 négyzetméter területen.

Az átadón Móré Sándor MS-Confort Kft ügyvezetője, tulajdonos, Süli János a Paks-Tamási térség országyűlési képviselője, Angyalosy Zsoltné a Nyírbogdányi Református Egyházközség lelkipásztora, Gergyely József a Tolna Járási Hivatal vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Süli János egybek között elmondta: a kényelmes kialakítású szobák két férőhelyesek, a szálló nem zsúfolt, 15 fekvőhelyes munkászállás, jó körülményeket biztosít, a környezet harmóniája sem a szokásos, óriás platánfák és egy kisebb tó teszi barátságossá a majd itt élők mindennapjait. Hozzátette, fontos az is, hogy Fadd község számára is haszonos, mert növekedhet a boltok forgalma, fellendülhet a helyi üzleti élet.

A „Munkásszállások kialakítása” elnevezésű, központi munkaerőpiaci programban elkészült emeletes szálló felső részének közösségi tere 450 négyzetméter, lenti ebédlő 40 férőhelyes. A tervezett árak egy főre, 20-30 euró között lesznek éjszakánként, tehát egy szoba ára akár 50-60 euró is lehet például egy párnak. Kiemelték: ezek az árak még nem rögzítettek, változhatnak és kedvezmény járhat, ha vállakozás veszi ki a szobákat, nagyobb számban. A szállónak nincs hotelminősítése, de emelt komfortfokozatban a klimatizált szobákhoz hűtő és fürdőszoba és internetelérés is tartozik.

PAKS-PRESS 2022. november 25., péntek 19:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap