PAKS-PRESS – A harmadik egyeztetés történt a tervező céggel a Főutca átépítésének programjáról a Városházán, a talákozón az önkormányzat vezető tisztségviselői, képviselők, a paksi közlekedési cég, a műszaki osztály  és a főépítész vettek részt, csütörtökön.

– A tervezési szakasz első felében vagyunk, a kiválasztott céggel folyamatos a kapcsolattartás, ennek nyomán beépítik az észrevételeket – tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget az ülés előtt Szabó Péter polgármester. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány 110 millió forintot adott a tervezésre, amelyben a Főutca, a Kereszt utcától – a hatos útig újul meg.

– Fontos részlet, hogy a felújítás társadalmasítására is gondolunk, amikor ennek eljön az ideje, fórumon tárjuk a lakosság elé a majd véglegesíthető elképzeléseket, a lakosság véleményét is figyelembe veszik majd – mondta el Szabó Péter. Hozzátette, az őszre várják a tervezési folyamat végét.

Ulbert Sándor, a körzet önkormányzati képviselője szerint igykezetük például megtalálni azokat a pontokat, ahol a gyalogosátkelők lesznek. Mint fogalmazott, a Múzeum-Erzsébet Nagy Szálloda térségében egy neuralgikus szakasz van, ahol egy forduló, estleg körforgalom lehet, és az is megbeszélés tárgya, hogy merre haladjanak a kerékpárutak, milyen szintek legyenek. Arról is szólnak a tárgyalások, hogy a parkolók mennyisége elegendő legyen.

Képünk: A Főutca – Dózsa György út képe az a Múzeum-Erzsébet Nagy Szálloda térségében, 2022. január 27-én. Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf. +++

PAKS-PRESS 2022. január 27., csütörtök 14:28.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap