PAKS-PRESS – A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) is csatlakozott a tiszta Magyarországért létrejött TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akcióhoz – jelentette be a kisebbik kormánypárt alelnöke, országgyűlési képviselő Pakson, szerdán.

Juhász Hajnalka a cseresznyéspusztai erdei iskolánál rendezett sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! országos szemétszedési programot. Azt mondta, évről évre nő az érdeklődés az emberekben a környezettudatos gondolkodás iránt, s egyre többen vesznek részt az önkéntes akcióban is. – Ez az első év, amikor több mint százezren regisztráltak – fűzte hozzá.

Juhász Hajnalka közölte: a kormány kidolgozott egy klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelyben hangsúlyosan szerepel az illegális lerakók keletkezésének meggátlása. Rámutatott azonban, hogy a kormányzati erőfeszítések a közösségek és az egyes emberek segítségével vezetnek eredményre.

Pakson a cseresznyéspusztai erdőben az akció keretében több tucat zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a helyi kormánypárti önkormányzati képviselők, valamint a KDNP ifjúsági társszervezetének tagjai. A helyszínre családjával érkező Orbán Attila, a KDNP Tolna vármegyei szervezetének elnöke közölte:

a fellelt tárgyakból arra lehet következtetni, hogy a szemetet több évtizeddel ezelőtt vitték az erdőbe, s reményét fejezte ki, hogy a mai kor embere környezettudatosabban él, s nem keletkezik már annyi illegális lerakó, mint korábban.

A 2024. évi TeSzedd akcióhoz megközelítőleg 600 fő jelentkezett Pakson. Ezek között van öt helyi iskola, Paksi Deák Ferenc Általános Iskola, Tolna Vármegyei SZC I. István Szakképző Iskola, Paksi Vak Bottyán Gimnázium, Paksi Balogh Antal Katolikus Iskola és Gimnázium és az Energetikai Technikum diákjai, három egyesület, az ÖKO Munkacsoport Alapítvány, a Paksi Polgárőr Egyesület, a LADIK Egyesület és a Mezőőri szolgálat. A zsákok összeszedéséről Paks Város Önkormányzata, elszállításáról és ártalmatlanításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az ÉMI gondoskodik.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 12. alkalommal rendeznek meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

Képünk: Orbán Naomi, Orbán Attila, a KDNP Tolna vármegyei elnökének leánya a Paks-Cseresznyéspuszta-i erdőben egy hulladékkal megrakott zsákot visz a gyűjtőhelyre, 2024. április 24-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. április 24., szerda 18:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap