PAKS-PRESS – Ezer darab használt, de jó állapotú ruhaneműket adott át a Paks II. Zrt dolgozóinak gyűjtéséből Rákóczi Péter, a Társaság kommunikációs igazgatója Kürtösi Krisztián plébánosnak a helyi plébánián, 2022. november 28-án. Az adományokat az ukrán menekültekhez, a megyei karisztász szervezetéhez és a helyben rászorultakhoz juttatják el.

Az átadás után tartott sajtójékoztatón elhangzott: a gyűjtés a dolgozók saját kezdeményezésére, nagy lelkesedéssel történt, a ruházat, a lábbeli, a takarók azok, amelyekről úgy gondolták, hogy hasznos lehet a közeljövőben. Nemcsupán használt holmikat hoztak, hanem vannak újszerű, vagy szinte alig viselt darabok is, az adakozók között vannak családtagok is.

Rákóczi Péter felidézte, hogy nem ez az első akció, hiszen a Társaság korábban már gyűjtött a szekszárdi gyermekkórháznak, paksi, tamási rászorulóknak, részt vettek országos akcióban. Hozzátette: a gyűjtések vagy a jótékonysági akciók nem korlátozódnak a karácsonyi időszakra, évközben közintézményeket segítenek, festettek kerítéseket, juttattak el pénzadományokat és évente két alkalommal védadást is szerveznek. – Ez egy nehéz időszak a családoknak és az adomány gyűjtőknek is, azt kívánjuk, hogy az ünnepek békésségben teljenek el – jegyezte meg.

A Paks II. Zrt kommunikációs igazgatója a Paks-Press kérdésre válaszolva elmondta: a Társaság számára az elmúlt időszak meglehetősen intenzív volt, a nagyon várt létesítési engedély augusztus végén már megérkezett, ezt követően az ötös blokk alatt mínusz öt méterig a föld kitermelése megkezdődött, egymillió köbméter földet szállítottak el a telephelyről. – Később mínusz 23 méteres lesz a munkagödör, amikor az első betonöntés megkezdődik, változatlan célunk, hogy az új blokkok 2030-ra működésbe léphessenek – fűzte hozzá Rákóczi Péter.  

Képünk: – Ezer darab használt, de jó állapotú ruhaneműket adott át a Paks II. Zrt dolgozóinak gyűjtéséből Rákóczi Péter, a Társaság kommunikációs igazgatója Kürtösi Krisztián plébánosnak a helyi plébánián, 2022. november 28-án. PAKS-PRESS Fotó: Kiss G. Péter. +++

PAKS-PRESS 2022. november 28., hétfő., 13:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap