PAKS-PRESS – A harmadik helyezett Paks kétgólos hátrányból fordítva, Varga Barnabás mesterhármasával 3-2-re nyert az előtte álló Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A bő fél órán át emberhátrányban játszó hazaiak hátránya így maradt hat pont az éllovas Ferencvárossal szemben, ami hétfőn akár kilencre is nőhet, a Paks viszont négy pontra megközelítette.

OTP Bank Liga, 29. forduló: Kecskeméti TE-Paksi FC 2-3 (2-0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 4950 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerzők: Szalai G. (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90. a második 11-esből)

Elkelt minden jegy, így szinte telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, csak egy-egy szék maradt üresen. A Paks gyorsan lesgólig jutott, majd a kecskemétiek teremtettek veszélyt a vendégkapu előtt. A tizedik percben a vezetést is megszerezték a hazaiak, jobb oldali szögletnél Szalai Gábor érkezett jól és passzolt pontosan a hálóba. A hátrányba került paksiak igyekeztek támadásokat vezetni, a kecskemétiek pedig labdaszerzések után iramodtak meg. A vendéglátó együttes akciói voltak tervszerűbbek és veszélyesebbek, a hajrában pedig újabb pontrúgásból nőtt az előnye: megint jobb oldalról érkezett be szöglet és Szabó Alex közelről fejelt gólt.

Három helyen változtatott a Paks összeállításán Bognár György vezetőedző a második félidőre, és a hazaiaknál is történt egy csere. Alig telt el pár perc, amikor Böde tartotta meg sokáig a labdát, majd átívelt, a gólkirályjelölt Varga Barnabás pedig közelről a kapuba fejelt, ezzel a 24. találatát szerezte. Nem sokkal később egy lövést Vágó blokkolt a saját tizenhatosán belül, videovisszajátszás alapján a könyökével, így a játékvezető tizenegyest ítélt, Vágó pedig második sárga lappal kiállt. Varga magabiztosan végezte el a büntetőt, ezzel a 25. gólja is meglett. Andó-Szabó a 69. percben ismét büntetőt ítélt a vendégeknek kezezés miatt, ezt viszont visszavonta a VAR alapján.

 Az első félidőben egyértelműen jobban játszott a Kecskemét, a másodikban viszont felpörgött a Paks, gyorsan egyenlített, és azután is sok helyzetet alakított ki, végig komoly gondot okozott a létszámhátrányba került hazaiaknak, Varga Barnabás pedig a harmadik – szezonbeli 26. – góljával eldöntötte a három pont sorsát. (MTI)

Kecskemét, 2023. április 28. A paksi Varga Barnabás fejesgólja a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Kecskeméti TE-Paksi FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 28-án. Kecskeméti TE-Paksi FC 2-3. Fotó: MTI/Bús Csaba

PAKS-PRESS 2023. április 28., péntek 22:08

Share via
Copy link
Powered by Social Snap