PAKS-PRESS – Szabó Péter polgármester és Márkus Zalán házigazgató a Csengey Kulturális Központ külső és a Házban tartott programjairól tájékoztattak, csütörtökön. Az Udvar december első napján nyit árusokkal, kézművesekkel, a programok november 27-től kezdődően látogathatók.

Ismertetésük szerint a Paksi Advent közel négy hetes programját a Csengey Kulturális Központ szervezi, a Házban és a környezetében, az Atomtéren. November 27-én az első gyertyát délután négy órakor Leber Ferenc alpolgámester gyújtja meg, egy órával később a Shisha Café zenekar koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A következő vasárnap a Házban kézműves foglalkozást tartanak, gyertyát gyújt Süli János országyűlési képviselő, öt órakor a Dirty Sleepers játszik.

December hatodikán megérkezik a magasból az Atomenergetikai Múzeum mikulása, félhattól az Iszkiri zenekar ad koncertet. Dübörögnek majd a motoros mikulások is.

December 11-én Szántó Zoltán alpolgármester a harmadik gyertyát gyújtja meg, ezt követően László Boldizsár és Nánási Helga dalestje lesz látható.

December 18-án jótékonysági süteményvásárt tartanak, a negyedik gyertyán Szabó Péter polgármester gyújt fényt. Az esti órákban Dorogi, Tibes, és Oláh Gergő fellépése lesz látható.

December 22-én este hat órától az „Advent a Hargitán” című színjáték tekinthető meg, kétszáz forintos, kedvezményes áron. – A programok másutt ingyenesek – közölték a mai sajtótájékoztatón.

Az Atomtéren nyitott Adventi Udvarban december első napján Tábori Emese és a Berek Brothers koncertjére érkezhetnek a látogatók. Másnap a Pro Artis Művészeti Iskola és a Vetővirág Népzenei Együttes közös műsora következik, december harmadikán Kuna Vali és zenekara játszik, december 8-án az atomerőmű nyugdíjas kórusa áll színpadra. A következő napokon fellép még Kovács Alíz, a Városi Nyugdíjas Klub és az evangélikusok kórusa, Gyulai István gitáros-énekes és a Városi Vegyeskar.

Szabó Péter polgármester a tájékoztatón elmondta, a város pénztárcájához mérték a programokat, ennek ellenére a várakozás ünnepi időszakának hangulatáról nem mondanak le.

Márkus Zalán igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a Csengey Kulturális Központ közösségi oldalán a programok részletei megtalálhatók.

Képünk: Szabó Péter polgármester (j.) és Márkus Zalán házigazgató a Csengey Kulturális Központ külső és a Házban tartott programjait tekintik át az Adventi Udvar forgatókönyvén, sajtótájékoztatójukon, 2022. november 17-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. november 17., csütörtök 11.35. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap