PAKS-PRESS – Számos javaslat, vélemény fogalmazódott meg az Árvíz utcától északra található Duna-part és csónaklerakó felújításával és jövőbeli fejlesztésével kapcsolatos lakossági tájékoztató és egyeztető fórumon. Ezeket egy három-öttagú, a csónaktulajdonosokból álló, önszerveződő képviseleti csoport beviheti a Polgármesteri Hivatalba, ahol érdemi befogadásukra ígéret született a polgármestertől.

Elhangzottak jó vélemények és még továbbiakat is várunk – fogalmazott a fórumot tartó Szabó Péter. Hozzátette: a csónaklerakó rekonstrukciója a szezon végén indulhat el, van időnk az észrevételeket figyelembe venni. – A gyakorlati tapasztalatokból származó vélemények mellett azonban számításba kell venni a hatóságiakat is, továbbá azt a tényt is, hogy hivatalos engedéllyel a lerakó nem rendelkezik – fűzte hozzá.

Az Árvíz utcai csónaklerakó első körös tervezésének tartalmában gyeprácsos térburkolat, nagykiterjedésű parkoló, utcabútorok, elektromos hálózat, kültéri zuhanyzók, öltözők, lejárat bárkához és északi irányú sétány szerepel. A jelenlévő, közel 100-150 érintett csónaktulajdonos közül többen is kérdéseket, véleményeket fogalmaztak meg.

– A lerakó módosítására szükség lenne, méretben, minőségben, vagy esetleg teljesen újat kellene építeni – hangzott el. Szabó Péter elmondta, a lerakó újraépítésének első üteméről beszélünk egyelőre és változtatások lehetségesek lesznek, ugyanakkor a hely viszonylagos szűkösségét és a hatóságok véleményét is figyelembe kell majd venni.

Elhangzott az is, hogy érdemes lenne a jelenlegit esetleg elbontani és újat megvalósítani, mert mint elhangzott, gondok vannak dőlésszöggel és a hely méreteivel is. A felvetések inkább a műszaki-gyakorlati felvetéseket szorgalmaztak és kevésbé kerültek előtérbe a komfortjavító elképzelések, amit ugyan jónak tarottak, de sürgősebbnek tekintették a vizreszállás körülményeinek javítását.

Szabó Péter polgármester nyitottnak mutatkozott a javaslatok befogadására, és egy 3-5 tagú, lakosságból álló delegáció, a csónakosok saját kezdeményezésű grémiumának felállítását kezdeményezte. A műszaki osztály jelenlévő képviselője azt kérte, hogy ez a csoport minél hamarabb hozza be javaslataikat a Polgármesteri Hivatalba.

Képünk: Kunner Mihály, a bárka tulajdonosa beszél az Árvíz utcától északra található Duna-part és csónaklerakó felújításával és jövőbeli fejlesztésével kapcsolatos lakossági tájékoztató és egyeztető fórumon, 2024. április 15-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2024. április 15., hétfő 21:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap