PAKS-PRESS – A Vácika utca feltételezett, esetleg növekő forgalmával kapcsolatos lakossági kezdeményezésről és aláírásgyűjtésről tartott tájékoztatót Leber Ferenc alpolgármester a Városházán, szerdán. A kilenc, részben azonos tartalmú kérdéseket feltevő Puskás Tivadar utcai lakos a beadványára válaszokat vár. Ezekről már elhangzottak a tájékoztatón a válaszok, és a továbbiakra az augusztus 9-én tartandó lakossági fórumon reagálhatnak az önkormányzat illetékesei.

Mint az korábbról ismeretes, a Vácika utca folytatásaként épül a Cseresznyés felé vezető út, erről feltételezi a kezdeményező, hogy az elkerülő utat helyettesíti, és várhatóan növekszik a forgalom és zajterherlés. Mint fogalmazott, „egy csendes, nyugodt helyre vágyott az, aki ezekre a területekre építkezett”. Leber Ferenc, aki a körzet önkormányzati képviselője is egyben, elmondta, hogy az elkerülő úttal kapcsolatos álláspont nem változott, és megépítése az anyagi lehetőségek figyelembevételével készül el. – Cseresznyés százötven fős lakossága minden valószínűség szerint nem okoz az aggodalmakat erősítő közlekedési terhelést – fogalmazott Leber Ferenc.

A tájékoztatón ez is elhangzott, hogy amennyiben szükséges, a húsz kilométeres tábla valamint a már kihelyezett forgalomcsillapító fekvő rendőrök fékezik a forgalmat. Az alpolgármester megerősítette, hogy valamennyi kérdésre további részletes válaszokat kaphatnak azok, akik elmennek majd a fórumra.

Képünk: Útépítők dolgoznak a Vácika utca meghosszabított, Cseresznyés felé tartó részében, 2023. július 19-én.   

PAKS-PRESS 2023. július 19., szerda 16:20. +++

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap