PAKS-PRESS – Egyeztetések folynak kormánnyal, ma, 2024. április 10-én Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogat Paksra, majd április 18-án Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes érkezik a városba, a vezetőkkel tartott konzultációk arról szólnak, hogy a városfejlesztéshez kapcsolható források rendelkezésre álljanak.

Erről Paks alpolgármestere beszélt a Csengey Központ előtt tartott doorstep tájékoztatóján, szerdán. Szántó Zoltán emlékeztetett: az elmúlt években több, mint 12 MRD forint összegű célzott támogatáshoz jutott Paks, hogy az infrastruktúra- és közterületi fejlesztés és intézmény felújításokat megtervezzük, a kivitelezések megtörténjenek. Kiemelte, hogy ebből a forrásból valósult meg a Csengey Központ teljeskörű felújításának és bővítésének tervezése, amely már rendelkezésre áll.  

Hansúlyozta: folyamatosak az egyeztetések a város vezetése és a kormányzati szereplők között, annak érdekében, hogy célzott támogatásokkal biztosítsák, 

a Paks II. beruházás megvalósításával párhuzamosan a város lakói a saját környzezetükben is érezhessék a város fejlődését.

Hozzátette: folyamatban van az egyeztetés egy leendő kormányhatározatról, amely a város infrastrukturális fejlődés feladatait összegzi. A következő ütem tartalmazza a Csengey Kulturális Központ és a főutcai rekonstrukciót, további parkoló felújításokat, a Bóbita bölcsőde és az Ifjúság úti óvóda tejeskörű felújítását is.

 PAKS-PRESS 2024. április 10., szerda 12:40. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap