PAKS-PRESS – Kondor Katalin volt a vendég a Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Paksi Csoportjának közös szervezésében megvalósuló, Paksi Közéleti Estek elnevezésű előadás-sorozatnak, ma este. A világ ma – ahogyan egy „harcedzett” újságíró látja – címmel tartott előadást Csengey Dénes Kulturális Központban.

Kondor Katalin 1991-től a Kossuth Rádió adófőszerkesztője volt. 2001-ben a Magyar Rádió elnökévé választották, mely tisztséget 2005-ig, mandátuma lejártáig töltötte be. 2003-ban nemzetközi újságírói elismerésként Európa-éremben részesült.

 Kondor Katalin előadása előtt, újságírói kérdésekre válaszolva egyebek között elmondta: szándékosan békétlenséget teremtő „katyvasznak” vagyunk tanúi az utóbbi időkben, az Európai Uniónak magába kellene néznie, azt követően, hogy minden ember sorsát megnehezítő, politikailag semmi hasznot nem hozó intézkedéseket hozott. Aláhúzta: ez a szervezet nem érdemli meg, hogy normális emberek benne legyenek. – A legkisebb problémát is felhozzák, vannak, akik vérlázító stílusban beszélnek. Engem nem tudtak meggyőzni arról, hogy jó helyen vagyunk, ez szégyen – tette hozzá.

A gazdasági kapcsolatoknak természetesen vannak előnyei, és hasznára van a foglalkoztatásnak, de például a mezőgazdaságban nem sikerült egy élelmiszerláncot kialakítani – magyarázta.

A paksi beruházásra rátérve úgy vélekedett, hogy a belső ellenzék „hablatyolását” halljuk nagyon sokszor, a szakemberek pedig már sokszor elmagyarázták, hogy a paksi beruházás mitől jó.

További belpolitikai kérdésekre válaszolva azt mondta: akik tüntetgetni járnak, nem kínálnak reális alternatívát, persze a fizetések rosszak, és a nyugdíjak se fantasztikusak Magyarországon, de csak lépésről-lépésre lehet előrehaladni – fogalmazott.

– Tényleg nincs jogállam, amikor néhány baloldali politikust nem tudunk rávenni, hogy Magyarország szabályait betartsák, ilyen szempontok szerint tényleg bajok vannak – fűzte hozzá Kondor Katalin.

PAKS-PRESS2022. december 5., hétfő, 19:20. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap