PAKS-PRESS – Kimagasló teljesítménye elismeréseként a Technológiai és Ipari Minisztérium díjában részesült Paks a Virágos Magyarország Környezetszépítő versenyen a 30 ezer fő alatti lélekszámú kategóriában, az Atom tér felújítása és a Lussonium játszótér építéséért és fenntartásáért.

A versenyeken a város több mint húsz éve vesz részt, a zsűri az idén nyáron is megtekintette a város ikonikus helyeit, Sárgödör teret, a Lussonium játszóteret, az Ürgemezőt és az Atomteret. A novemberi díjkosztón 439 pályázatból ötven várost díjaztak. A harmincezer lélekszámú városok kategóriájában elnyert díj az Atomtér zöldterületi felújítása és a Lussonium játszótér építéséért és fenntartásáért végzett munkát ismerte el.

Szabó Péter a pályázaton elért eredmény értékelésekor tartott a Városházán tartott sajtótájékozatón aláhúzta, fontosnak tartja a szakmai zsűri véleményét, hiszen az, visszajelzés is egyben és eredmények értékelésében azt is megmutatja: Paks jó úton jár, amikor a környzetét ápolja, szépíti.

Kérdésre válaszolva hangoztatta: a zsűri a helyszínen is méltatta a fejlődést. Emlékeztetett: a városban ezer fát és ezer cserjét ültettek a közelmúltban, ebben az évben több közterületen újabb ültetésekre került sor.

Kiemelte: a városban nemcsak a hivatal munkájának az eredményéről beszélünk, hanem a civil szervezetek is rendszeresen munkálkodnak az eredmények elérésben. A zöldítés folymatos programja jelentősen hozzájárul a környezet levegőjének frissítéséhez, a széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez.

Paks 2001-ben Virágos Magyarországért első díját, 2015-ben a Földművelésügyi Miniszterium Díját, 2017-ben a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Díját, 2018-ban Aranyrózsa-Díjat nyert el.

Képünk: Szabó Péter polgármester a Technológiai és Ipari Minisztérium díját igazoló oklevelet mutatja a pályázaton elért eredmény értékelésekor tartott sajtótájékozatón, hivatalában, 2022. november 29-én. Az oklevelet dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, a Minisztérium parlamenti államtitkára írta alá. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. november 29., kedd 09:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap