(PAKS-PRESS) Paks, 2021. november 16., kedd – A Csengey Dénes Kulturális Központ 21 napos programsorozatot tervez, 2021. november 28-től, december 19-ig az Atom téren és környékén – hangzott el egy sajtótájékoztatón, kedden. A részvételhez előreláthatóan nem kell védettségi igazolvány.

A szokásoknak megfelelően péntektől vasárnapig koncertek lesznek az adventi udvarban felállított színpadon. Pénteken gyermekkoncertek, szombat, vasárnap pedig helyi és országosan ismert fellépők lépnek színpadra. – Mind a négy vasárnap 16 órakor gyújtjuk meg az adventi gyertyát – tájékoztatta az újságírókat Szabó Péter polgármester, Márkus Zalán házigazgató. (Képünk.)

A Csengey Dénes Kulturális Központ elé felállítanak – és melegítőgombákkal befűtenek egy sátrat, ahol minden hétköznap gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a kisebbeket. Az Adventi Kuckó programjainak összeállításába bevonták a város több intézményét, így minden nap más lesz a rendezvények házigazdája. A Paksi Városi Múzeum, az Atomenergetikai Múzeum, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár, az ASE Szabadidő és Sport szakosztálya, az Ökocsiga Egyesület és a CSDKK Könyvtár is hozzáteszi a részét a rendezvényhez.

Mind a három szombaton a felnőttek számára is kínálnak kézműves tevékenységeket, lehet majd karácsonyi manót varrni, mézeskalács házikót készíteni és szaloncukrot készíteni.

Paks város Önkormányzatával és a Paks Kistérségi Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal közösen karácsonyi gyűjtést szervez a rászorulók részére, várják a szétosztható ruhákat, valamint a cipősdobozokba összegyűjtött ajándékokat. A szelfizz csúnya pulcsiban játék mellett kincskeresőt is hirdettek.

A fellépők között olyan ismert előadók szerepelnek, mint Tóth Andi, Szulák Andrea, Janicsák Veca, a hazai fellépők között van a Városi Vegyeskar és a Csillagshow. 

Mikulás napi ajándékként, december ötödikén a Csengey Központ aulájában a Fedák Sári Színház előadásában tartják meg „Volt egyszer egy táncdalfesztivál” című programot, amelyen 200 ember vehet részt, előzetes regisztráció és védettségi igazolvány szükséges. 

PAKS-PRESS 2021. november 16. 13:37. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap