(PAKS-PRESS) Paks, 2022. január 7., péntek – Felföldi László pécsi megyéspüspök beszélget paksi férfiakkal, a Balogh Antal Katolikus Iskola ebédlőjében, Aktivitás, férfimunka, férfi élet címmel tartott előadásán, 2022. január 7-én.

A főpásztor megnyitó beszédben hangsúlyozta a férfiak családban betöltött feladatát, kiemelte, hogy a családfő szerepét vállalni kell. Bírálta a nyugati világban egyre inkább terjedő genderideológiát, az egyházi vezető szerint a nemi identitás megkérdőjelezhetetlen.

Felföldi László épp egy esztendeje kezdte meg püspöki szolgálatát. Pécsre a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből érkezett. Rendszeresen tart férfi találkozókat, előadásaiban a férfiak családmegtartó erejéről beszél, megjegyezve, hogy helyettük a családért, senki nem fogja megvívni a harcot. 

– Egy család élete, megélhetése évszázadokon és generációkon át azon múlott, hogy a család férfi tagjának volt-e munkája. Erről már Dr. Varga Szabolcs történész beszélt. Az egyetemi tanár előadásában hangsúlyozta, a munkához való viszonyunkat apáinktól tanultuk és adjuk tovább gyermekeinknek.

– A családfők példaképként állnak gyermekeik előtt, akik így válnak maguk is hordozóivá, majd később átadóivá apáik örökségének. Ugyanakkor fontos, hogy a munkavégzésünkben megtaláljuk annak értelmét, mely által mi magunk is valaminek a teremtőjévé válhatunk – fogalmazott.

A Férfitalálkozók következő alkalmát január 14-én, Tamásiban, a Béri-Balogh Ádám Gimnázium aulájában tartják – tájékoztatott a Pécsi Egyházmegye honlapja.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap