PAKS-PRESSÚj lehetőségekről, fejlesztésekről beruházásokról is beszélt Kováts Balázs levezető elnök a szokásos éves küldöttközgyűlés előtt a Paks-Press Hírügynökségnek adott interjúban, csütörtökön.   

Elmondta: korábban voltak az Egyesületnek anyagi gondjai, mára bíztató háttérrel rendelkezik. 2023. ban kimelt vidéki sportszervezetnek minősítették az Atomerőmű Sportegyesületet, amely 180 milliós központi bevételt jelent és a várostól szintén hasonló összegű támogatás érkezik.

A bevételek lehetőséget biztosítanak arra, hogy folyatódhat az ASE csarnok felújítása, a II. ütemben új öltözők, nyilászárók, mosdók, tárgyalók készülnek és még ebben az évben befejeződik a nagy judó edzőterem építése.

Kováts Balázs szavai szerint megkezdődhet egy új viziturisztikai épület megépítése az ASE csónakház mellett, amely fele-fele arányban a kajak-kenu szövetség és a paksi atomerőmű közös beruházása. A vizitúra megállópontban egybek mellett közösségi tér, büfé, gondoki lakás kap helyet.

Ismertette: az ASE Örökös Bajnoka Eilingsfeld János lett, az ASE Örökös Tagja címet Hermann János (Dongó) nyerte el 2023-ban. A díjakat az új kosárszezon kezdetén adják majd át. 

Az Energetikai Technikum főiskolai nagyelőadójában hat szakosztály küldöttei előtt az elnökség, a szakosztályvezetők, felügyelő bizottság beszámolói mellett elhangzott a könyvvizsgálói jelentés és költségvetés ismertetése is, a költségvetést megtárgyalták és elfogadták. Az idei évben rendhagyó módon a szakosztályok képviselői tartottak beszámolót.

Képünk: Az ASE kosaras leányai regisztrálnak a küldöttközgyűlésen Gulyás Róbert szakosztályvezető asztalánál a rendezvény helyszínén, az ESZI főiskolai épületében, 2023. május 25-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2023. május 25., csütörtök 20:20. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap