PAKS-PRESS – Az előző szezon légiósai távoznak, öt új légióst igazolnak, fiatalok is érkeznek, Radics Gerzson és Dorogi Gergő piros-kék mezben lép pályára a 23-24-es szezonban – hangzott el az atomerőmű kosárlabda sportegyesület tájékoztatóján, ahova az újságírók mellett a szurkolókat is várták.  

Az ASE csarnokban Gulyás Róbert szakosztályelnök, Csirke Ferenc vezetőedzővel értékelte az elmúlt szezont és bemutatták Morgen Frigyest, az U23-as B-csoport csapat vezetőedzőjét. Gulyás kendőzetlen szavakkal mondta el az alapszakasz gondjait, amelyet sérülések mellett betegségek is kísértek, továbbá nehezítette az ezdő munkáját a motiváció hiánya is. Hozzátette, voltak időszakok, amikor a teljesítmény értékelhetetlen volt. Közölte: nem marad egy külföldi játékos sem és ugyancsak távozik Csizmadia Attila, Samuel Taiwo, Karosi Gergely és Frank Áron.

A következő csapat építése elkezdött, az anyagi források rendelkezésre állnak. Öt légióst igazolnak, mert Gulyás szerint a négy légióssal nem megy a játék. „Tudtuk ezt eddig is, de nem volt rá pénz” – fogalmazott.

Ismertette: magyar, meghatározó játékost nem tudtak igazolni. – „Akikkel tárgyaltunk, anyagi poziciójuk erősítésére használták az érdeklődést, miközben eszük ágában sem volt Paksra jönni” – mondta el. Ugyanakkor marad a keretben Eilingsfeld, aki azok közé a kosarasok közé tartozik, aki egymaga képes a játék menetét megfordítani, de még gyógykezelésre szorul, továbbá Pajor, Gulyás és Kovács is. Jönnek a fiatalok is: két új játékos, Radics Gerzson és Dorogi Gergő leigazolását ismertették, további lehetőségekről is tárgyalnak.

Folytatódik a csarnok felújítása, a bejárattal szembeni oldalon egy VIP részleget alakítanak ki. – A mosdók felújítása a legsürgősebb, mert a közelgő Atomkupára el kell készülnie – fűzte hozzá Gulyás Róbert, aki végezetül, a bonyhádi szerződés megszűnéséről is beszélt. Elmondta: az utánpótlás, a várakozásokkal ellentétben, sikertelen maradt. Az ott edzősködő Jan Pavlik távozása ezzel is összefügghet, de erre nem tért ki. Megfogalmazása szerint ennek a sikertelenségnek köszönhető, hogy Pakson elindítanak egy U-23-as B-csoportot, a fiatalokat a kategóriában tíz éves edzői gyakorlattal rendelkező Morgen Frigyesre bízzák.

Csirke Ferenc vezetőedző szavai szerint csalódott, hogy a csapat nem teljesített jobban, pedig jobb volt, mint az előző szezonban, és voltak igazán jó mérkőzések is. A következő szezonra nem határoznak meg győzelmi számokat, csapat összhangját szeretnék megteremteni. Az U-23-asokra is számítanak.

Képünk: Radics Gerzson, Dorogi Gergő az ASE új játékosai, Gulyás Róbert szakosztályelnök, Csirke Ferenc vezetőedző, Morgen Frigyes, az U23-as B-csoport csapat vezetőedzője (b.-j) az ASE csarnokban tartott sajtótéjékoztatón és szurkolói fórumon, 2023. június 5-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. június 5., hétfő 21:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap