(PAKS-PRESS) Pincehely, 2022. március 8., kedd – A felújított Kapos-híd naponta több ezer lakos életét, több ezer jármű áthaladását teszi lehetővé, jelentősége túlmutat a település határain, hiszen megyei szinten is fontos közlekedési útvonalon fekszik – mondta Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője az átépített Pincehelyi Kapos-híd avatásán, kedden.

Elhangzott: – a régi leromlott híd helyét új műtárgy és az ahhoz vezető megerősített burkolatú útszakasz vette át. A közel bruttó 2,3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a forgalom már ismét korlátozás nélkül, két sávon haladhat.

A szegély-, aszfalt, és korlát építési feladatok teljeskörű befejezését követően a forgalom már jelzőlámpa nélkül két sávon haladhat. Az új hídhoz vezető útszakaszon a szakemberek megerősítették a pályaszerkezetet a 61-es főút közel 250 méteres és a Kölesd-Pincehely összekötő út 40 méteres szakaszán. A híd egyik oldalán járda épült, melyet összekötöttek a főút melletti meglévő járdákkal is.

Süli János beszédében kiemelte: a felújítás fontos része annak az átfogó térségfejlesztési csomagnak, amely révén lényegében az összes Paksról kiinduló út rekonstrukciója megtörtént, de új kerékpárutak is épültek, vasúti fejlesztésre is sor került, illetve folyamatban van az új Duna-híd kivitelezése is, ami összeköti majd a folyó paksi és kalocsai oldalán élőket.

A híd ünnepélyes átadásán, részt vett Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is. Elmondta: a Magyar Közút beruházásai között is kiemelkedik ez a munka, hiszen itt nemcsak felújításról, hanem egy teljesen új híd építéséről van szó.

A beruházás keretein belül az új műtárgyhoz vezető utakat közel 300 méteres szakaszon megerősítették és felújították a szakemberek.

Képünk: HÍDAVATÓ – Elkészült a Pincehelyi Kapos-híd a 61-es főúton

(PAKS-PRESS) Pincehely, 2022. március 8., kedd – Süli János miniszter (b.3) és az avatásban résztvevő más személyiségek a nemzeti színű szalag átvágása után, az avató ünnepségen a Pincehelyi Kapos-hídon, 2022. március 8-án. (Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap