PAKS-PRESS – Az üzembiztonságot erősítő, további védelmi rendszert építenek ki a paksi atomerőműben a Célzott Biztonsági Felülvizsgálat (CBF) előírások alapján – közölte honlapján a projekt fővállalkozója, az MVM ERBE Zrt.

Tájékoztatásuk szerint: egy esetleges baleseti helyzetben a reaktorakna elárasztása esetén a reaktortartályban levő olvadék maradványhője a tartályfalon keresztüli hőátadás közvetítésével a reaktoraknában található hűtőközeget felmelegítené.

A hűtőközeg elgőzölgése folytán a konténmentben megnövekedne a gőz mennyisége, és amennyiben a sprinkler rendszer (vízzel oltó/ üzemelő rendszer) nem lenne működőképes, úgy a konténment nyomása is fokozatosan megnövekedne.

Azt írták: a konténment lassú túlnyomódás megakadályozása, baleseti helyzetben – projekt hosszas előkészítést követően a 2021-ben kezdődött, idén augusztusban a kivitelezési munka látványos és egyben kritikus része valósult meg, amikor a 3-as, illetve 2-es blokki lokalizációs tornyok tetejére feldaruzták a léghűtő egységeket és az összetartó acélszerkezeteket. Az 1-es, illetve 4-es blokki emelések 2023-ban valósulhatnak meg, a projekt életciklusának tervezett befejezése 2024-re prognosztizálható. Fotó: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

PAKS-PRESS 2022. augusztus 31., 08:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap