PAKS-PRESS – Már szeptemberől elindulhat az iskolai testnevelés órák keretein belül az atomerőmű létesítményeibe szervezett judós, kosaras és kajak-kenus alapképzés – mondta el dr. Kovács Antal sportvezető az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója Szabó Péter polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatóján az új paksi csónakház átadás előtt álló épülete közelében, kedden.

Dr. Kovács Antal az ASE elnöke, az atomerőmű sportszervezetének két alappillérére hivatkozva aláhúzta: az élsport mellett a paksi iskolások sport iránti általános szeretetét és életérzését is erősíteni kívánják. Ehhez jó példát szolgálnak azok az adatok, melyek szerint 1301 hivatásos, igazolt sportolót jegyzenek, az idei párizsi olimpiára pedig kvalifikációt nyert két judós, Pupp Réka és Gercsák Szabina.

Hozzátette: a sakk és kajak-kenu válogató is sikeres volt, „ma a szabadidő sport és az utánpótlás erősítéséről beszélünk.”

„Ehhez jó alapot szolgáltat, hogy az ASE kiemelt vidéki sportegyesület lett, elkészült az új judó terem, megújult az ASE csarnok és elkészült a vizitelep újabb létesítménye, amelyet néhány héten belül felavathatunk” – emlékeztetett a sportvezető.

Kiemelte: egyre inkább gyakorlat, hogy a sportegyesületek bekapcsolódnak az iskolai testnevelő munkába.

„Fontos, hogy egy sajátos technikát elsajátítva a gyerekek megtanuljanak elesni, minden iskolás vizi ismeretekben jártasságot szerezzen meg, élményként szeressék a sportot.”

Dr. Kovács Antal további szavai szerint az atomerőmű a megnövekedett infrastruktuális lehetőségei jó alapot szolgáltatnak, hogy az iskolai testnevelésbe bekapcsolódjanak, ebben az ügyben eredményes tárgyalásokat folytattak a KLIKK-kel, az oktatási szervezet támogatja az elképzelést. Tehát az iskolai tornaórák helyszíne nem a tornaterem, hanem a kosárcsarnok, a csónakház, a judóterem lesz.  

– A tanulók helyszínekre történő szállításában segíthet az önkormányzat, erről már Szabó Péter polgármester beszélt a tájékoztatón. – A paksi közlekedési cég vállalja ezt a feladatot – fűzte hozzá.

– A szabadidő sportot tovább erősítheti az a szándék, hogy az önkormányzat tárgyalásokat folytat az atomerőmű vezetőivel a jégpálya tulajdonjogának megvásárlásáról – mondta el.

Képünk: dr. Kovács Antal és Szabó Péter (b.-j) tájékoztatója az új paksi csónakház átadás előtt álló épülete közelében, 2024. június 4-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. június 4., kedd 14:35. +++

.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap