PAKS PRESS – Az Atomerőmű egyesületi kitüntetettjei, Pupp Noémi kajakos örökös bajnoki címet, Izsák Lajos labdarúgásban jeleskedett vezető örökös tag címet kapott az egyesület küldöttközgyűlésén, az elismeréseket dr. Kovács Antal a sportszevezet elnök-ügyvezető igazgatója adta át, 2024. május 27-én. Az elnökség és a felügyelő bizottság megtartotta beszámolóját, meghallgatták a könyvvizsgáló jelentését és átadták az egyesületi kitüntetéseket.

Az ESZI Főiskola Nagyelőadójában tartott közgyűlés előtt beszámoló dr. Kovács Antal emlékeztetett: az ASE tavaly első alkalommal zárt olyan évet, amikor a kiemelt vidéki sportegyesületek sorába lépett. – Ez egyrészt jelent felelősséget és újabb anyagi lehetőségeket is – mondta el. „A regionális központtá válás folyamata több sportágnál már elkezdődött” – jegyezte meg. Az ügyvezető-igazgató bejelentette, hogy a kerékpár szakosztály megalakulásával az ASE szakosztályok sora újabb egységgel bővül. Ugyancsak bejelentették, hogy Pupp Réka és Gercsák Szabina judósok kijutottak a párizsi olimpiára.

A küldöttközgyűlés kiemelkedő eseménye volt az örökös bajnoki cím és az örökös tag elismeréseinek átadása. Ezt megelőzően felolvasták a két elismert sportember laudációját.

Elhangzott: Pupp Noémi, a kezdő csoport után a haladók között Meczker András készítette fel a versenyekre, 18 évesen elérte első világbajnoki aranyát: az ifjúságiak között kajak négyes 500 méteren lett a világ legjobbja. 2018-ban öt felnőtt bajnoki címet nyert és megjárt számos Európa- és világbajnokságot, 2022-ben egyesben lett Európa-bajnok. A Testnevelési Egyetemen tanul.

Az Izsák Lajosról tartott méltatásban kimelték, hogy aktív labdarúgó pályafutásának befejezését követően, 1989-ben már jelen volt az Atomerőmű Sportegyesület életében. Volt az országos ifjúsági bajnokságban szereplő U-17-es korosztály edzője, és jelen volt az Öregfiúk Labdarúgó szakág életében is. Szervezte az Atomerőmű által támogatott Paksi Öregfiúk részvételét a Copa de Roses nemzetközi sporttalálkozón, a vezetőség tagja.

Képünk: Paks, 2024. május 27., hétfő – Az Atomerőmű egyesületi kitüntetettjei, Pupp Noémi kajakos örökös bajnoki címet, Izsák Lajos labdarúgásban jeleskedett vezető örökös tag címet kapott az egyesület küldöttközgyűlésén. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2024. május 28., kedd, 07.30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap