PAKS-PRESS – A Mezőfölvíz Kft. az elmúlt öt év legeredményesebb időszakaként zárta 2022-es évet, miközben sikeresen előrehaladt az állami integrációs folyamat is.  Dunaújváros kisebbségi tulajdonosként csatlakozott a szolgáltatóhoz, miután üzletrészt vásárolt – tájékoztatott közleményében a viziközmű társaság, szerdán.

Azt írták: sikeres évet tudhat maga mögött a Mezőföldvíz Kft. annak ellenére, hogy a kialakult orosz-ukrán háborús konfliktus miatt jelentősen megnövekedtek az üzemeltetési költségek. A társaság a 2022-es üzleti időszakot az elmúlt 5 év legeredményesebb éveként, 27 275 ezer Ft adózás előtti eredménnyel zárta, amihez nagyban hozzájárult a másodlagos tevékenységeiből származó mintegy 713 millió forintnyi árbevétel is.

A társaság olyan jelentős projekteket valósított meg az ellátási területén, mint a Kalocsa-Paks új Duna-híd vezetékkiváltások kivitelezése, Pannonia Bio projekt befejezése, madocsai szennyvízkezelő telep fejlesztése, Nagyvenyim szárazaknás átemelő megvalósítása vagy a rácalmási hidroglóbusz rekonstrukciója. A Mezőföldvíz Kft. előremutató intézkedések mentén más mellett racionalizálta a logisztikai területet is, így új védő- és munkavédelmi eszközöket tudott biztosítani munkavállalóinak, a gépjármű flotta megújításával, 35 db szerelői kishaszon gépjármű és kisteherautó optimalizált beszerzésével pedig komfortosabbá tette munkavégzésüket és jelentős üzemanyag megtakarítást ért el.

Ismertették: a szolgáltató működésében jelentős változás volt, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatai alapján 2022 májusától sikeresen és zökkenőmentesen átvette a víziközmű közszolgáltatást Dunaújvárosban, amivel csaknem megkétszereződött a társaság fogyasztóinak száma és számos szolgáltatásfejlesztést hajtott végre a városban. Idén áprilisban Dunaújváros Önkormányzata 420 000 Ft értékű üzletrészt vásárolt a Mezőföldvíz Kft.-ben, így Dunaújváros lett immár a negyvennyolcadik tulajdonosa a közműszolgáltatónak 2,91 %-os tulajdoni aránnyal.

A Nemzeti Vízművek Zrt. integrációs tevékenysége kapcsán a Mezőföldvíz Kft. tavaly jelezte csatlakozási szándékát az állami integrációs programba, amelynek mentén megszülettek az integrációt támogató testületi döntések a tulajdonos önkormányzatok részéről. A társaság az integrációs folyamat részeként 2022 év végén a működést segítő 1,493 mrd Ft állami támogatást kapott.

Az integráció befejező lépése az lesz, amikor a Nemzeti Vízművek Zrt. elfogadja a Dunaújvárossal kiegészült, immár 48 önkormányzat által tulajdonolt Mezőföldvíz Kft. csatlakozását és ezzel hosszútávon biztosítható a térség víziközmű-szolgáltatása és a társaság működése – áll a Mezőföldvíz Kft közelményében.

Képünk: Paks, 2023. április 21., péntek – A Mezőföldvíz Kft taggyűlése az Erzsébet Nagy Szállóban, 2023. április 21-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. április 26., szerda 13:55. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap