PAKS-PRESS – Felértékelődött az atomenergia szerepe az energiaválság idején, jóllehet azok az érvek, amelyek az atomenergia mellett szólnak, nem változtak, ugyanakkor tisztázni kell, hogy az erőműveket időnként karban kell tartani – mondta dr. Kovács Antal a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) napján tartott előadása után a Paks-Press Hirügynökségnek, pénteken.

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója előadásában is kitért rá: sajtótámadások érték az erőművet, hogy akkor, amikor igazán szükség van rá, kevesebb villamosenergiát termel az elvárásnál. Más publikációkban a Duna hőmérsékletében játszott szerepéért próbálták elmarasztalni.

– Érthetők az aggodalmak, de mi nem reagálunk a sportszerűtlen támadásokra – jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy egész Európában újra kell gondolni az energia-termeléssel és vásárlással kapcsolatos eddigi mantrákat. Ismeretes, hogy Németország a most tapasztalható energetikai válságot megélve, a villamos energia drágulása miatt elhalaszthatják az utolsó három németországi atomerőmű év végére tervezett leállítását.  

Dr. Kovács Antal azt mondta: a megújulók irracionális erőltetése kiszolgáltatott helyzetbe hozta a gazdaságot. Hozzátette: a megújuló energiatermelés a gazdaság ellátására önmagában bizonyítottan nem elegendő.

A paksi atomerőmű továbbra is folytatja a nyitottság jegyében a vendégek, látogatók fogadását. Ismeretes, hogy a Társaság évről-évre három települést lát vendégül. Szombaton Nyílt Napot tartanak, Bátya, Fadd és Medina lakossága érkezik, hogy első kézből szerezhessenek információt, ismerkedjenek az atomerőművel. Vasárnap az atomerőmű dolgozóit és családjukat várják, közel kétezren regisztráltak.  

Képünk: – Dr. Kovács Antal aktuális kommunikációs, statégiai kérdésekről tart előadást a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) napján, Pakson, a Csengey Kulturális Központban, 2022. szeptember 2-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

PAKS-PRESS 2022. szeptember 2., péntek 19:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap