PAKS-PRESS – A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit, köztük két paksi versenyzőt is, a női kajakban Kiszli Vandát és az utánpótlás szakág, férfi kenuban Juhász Istvánt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit, valamint a keddi ünnepségen köszöntötte a sportág új mesteredzőjét, Hüttner Csaba szövetségi kapitányt is. Az új taggal immár 53 név szerepel az MKKSZ mesteredzőket megörökítő márványtábláján.

A Stopper Úszóházban 18 kategóriában díjazták az év legjobbjait. „Az idei évhez tartozik, hogy a maratoni világbajnokságon és az utánpótlás korosztályban is az élen végeztek a magyar versenyzők. Jövőre az olimpiai szereplés lesz a fókuszban, és reméljük, hogy nem szakad meg a sikersorozat, és amint azt az utóbbi évek olimpiáin megszoktuk, a kajak-kenu a legsikeresebb magyar sportág lesz” – mondta Schmidt Ádám, aki a felkészüléshez megígérte az államtitkárság támogatását.

Schmidt Gábor MKKSZ-elnök kiemelte, hogy a Duisburgban megszerzett kvóták nyugodt felkészülést biztosítanak az olimpiáig, majd megköszönte a támogatóknak, hogy a sportág mellett állnak.

A 2023-as év legjobbjai felnőtt kategóriában, férfi kajak: Nádas Bence, női kajak: Csipes Tamara, férfi kenu: Adolf Balázs, női kenu: Bragato Giada, Nagy Bianka, edző: Hűvös Viktor.

Utánpótlás, férfi kajak: Kollek Bálint, női kajak: Szegedi Angelina, férfi kenu: Juhász István, női kenu: Kiss Ágnes Anna, edző: Fürdök Gábor

Maraton, férfi kajak: Kolozsvári Brúnó, női kajak: Kiszli Vanda, férfi kenu: Kövér Márton, női kenu: Kisbán Zsófia, edző: Gannoruwa Levente.

Para, férfi: Kiss Péter Pál, női: Varga Katalin, edző: Pruzsina István. (mti)

PAKS-PRESS 2023. október 25., szerda 07:30.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap