PAKS-PRESS – Az Oktatási Hivatal Bázisintézményként jelölte ki a paksi Benedek Elek Óvoda tagintézményeit. A Központok a cím elnyerésére még 2022. november 25-én írták ki a pályázatot, hogy az illetékességi területükön működő köznevelési és szakképző intézmények a címet elnyerjék.

A köznevelési és a szakképző intézmények pedagógiai eredményességének növelését tűzték ki olyan intézmények bevonásával, akik készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutató órák, tanulmányi és tehetséggondozó versenyek, pedagógus továbbképzések számára.

– Minden év elején tartunk diszlexia prevenció szűrést – mondta el Bosnyák Zoltánné intézményvezető óvónő. Hozzátette, ezt akkor alkalmazzák, ha a gyermek még nem tud írni és olvasni, azonban több jel is arra mutat, hogy hajlamos lehet a probléma kialakulására. Ismertette: a Benedek Elek Óvoda Hétszinvirág tagóvodája a Madarász ovi programmal, a Kishegyi úti óvoda a kereatavitás-feljlesztéssel, a Mesevár tagóvoda a felzárkóztatás, a mozgás eszközeivel való tehetséggondozással vett részt a pályázaton. Ismeretes, hogy a mozgással sok készséget és képességet lehet fejleszteni. Hozzátette: a szakmai munka folyatódik, az Oktatási Hivataltól 2023-2026 között kaptak feldatot.

Szabó Péter polgármester a pályzat elnyeréséről szóló tájékoztatón úgy fogalmazott, hogy fenntartóként is büszke az önkormnyzat, az elmúlt évek sikereinek elismeréseként értelmezi a Hivatallal kötendő együttműködést. Kiemelte, hogy az intézmény az infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, más intézmányek számára is példaértékkel bír. Az óvóda befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkezik – jegyezte meg.

Képünk: Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett Paksi Benedek Elek Óvoda

(PAKS-PRESS) Paks, 2023. április 26., szerda – Marsalkó Milla, Harmati Lotti és Kiss Hanna óvodások fantázia és a konstruktív gondolkodást felesztő jéték közben, a Mesevár óvoda Gomba csoportjában 2023. április 26-án. Az Oktatási Hivatal bázis intézményként jelölte ki a paksi óvodát. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. április 26., szerda 13:20. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap