PAKS-PRESS – Tavaly 198 közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a paksi rendőrkapitányság munkatársai, ez az adat 13 százalékkal haladja meg megelőző évet – erről Végh Lajos ezredes előzetes beszámolójában tájékoztatta a paksi önkormányzatot. Az illetékesség körébe tartozó közlekedésbiztonsági helyzet elemzése része annak az összefoglalónak, amelyet a képviselők megismerhetnek a város szolgálatában álló szervezetek, a rendőrség, tűzoltóság, mezőőrség és polgárőrség beszámolói alapján.

A képviselők május 24-én tartandó testületi ülésre tűzték napirendre a beszámolók tárgyalását, illetve az érintett szervezetek vezetőinek esetleges meghallgatását. Erre minden évben sor kerül. Ezek között az általában több figyelmet érdemlő, kiemelt témaként kerülhet napirendre a közlekedésbiztonság aktuális helyzete.   

Mint az a beszámolóban olvasható, több mint negyven esetben történt személyi sérülés, a növekvő tendencia mellett az ittas vezetők okozta személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma 10,8 százalék volt. Az okok között a gyorshajtás, az elsőbbségi jog megsértése és egyéb esetek mellett a figyelmetlenség is szerepet játszott.

Pakson személyi sérüléssel járó közlekedési baleset összesen 21 volt, ebből egy halálos, öt súlyos eset volt. Németkéren egy súlyos és egy könnyű sérülés történt és négy volt az anyagi káros eset. Tengelicen szintén volt halálos baleset. Dunaszentgyörgyön egy könnyű sérülés történt. Gerjenben három anyagi káros balesetet regisztráltak. Dunaföldváron szintén egy halálos eset történt 10 könnyű sérülés és 36 anyagi káros közlekedési baleset következett be. Bölcskén egy súlyos eset volt, Madocsán öt volt az anyagi kárral járó eset.  Nagydorogon szintén halálos baleset történt, csak úgy, mint Kajdacson, Bikácson két anyagi káros, Pálfán négy, Györkönyben egy anyagi káros baleset volt. Sárszentlőrincen és Pusztahencsén nem történt baleset.

A Közlekedésrendészeti Osztály ügyfeldolgozási mutatójának egyik jelentős részét a közigazgatási eljárások jelentik – olvasható a továbbiakban. 2022-ben 487 ügyet indított a rendőrség, mely során 390 esetben jártak el a biztonsági öv használatának elmulasztása, 16 esetben a továbbhaladás tilalmának megszegése miatt, 21 esetben behajtási tilalmat megszegés okán jártak el.

Az ittas vezetés okán csupán 15 esetben indult egyszerűsített eljárás. Viszont meglepően magas arányban, 41 esetben sebességtúllépés miatt indult eljárás. A biztonsági öv használatának elmulasztóival 11 esetben jártak el – olvasható abban a beszáolóban, amelyet holnap tárgyal részleteiben Paks város képviselőtestülete.

Képünk: Baleset a 6-os számú főút 109-es kilométerszelvényében, Paksnál

(PAKS-PRESS) Paks, 2022. július 4., hétfő – A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság által közreadott képen két autó ütközött, az egyik felborulva az út közepén állt meg. Egy esztergomi férfi Mohácsról igyekezett hazafelé, amikor feltehetően ittasságából adódóan elveszítette uralmát az általa vezetett autó irányítása felett. A szonda a balesetet okozó sofőrnél pozitív értéket mutatott, ellene büntetőeljárás indul a Paksi Rendőrkapitányságon. 

PAKS-PRESS 2023. május 23., kedd 18:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap